Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Wie moet Blind passeren om oudste Ajacied ooit te worden?

Daley Blind heeft aardige uitspraken gedaan. Zo aardig zelfs dat het ons inspireerde tot het maken van een nieuwe quiz. Wie moet Blind passeren om oudste Ajacied ooit te worden?

12 november 2019 - 12:03
blind-quiz-1200

Danny Blind was 37 jaar, 9 maanden en 14 dagen toen hij zijn laatste wedstrijd als Ajacied speelde. Hij nam 16 mei 1999 afscheid met een 2-0-zege op RKC Waalwijk. Vader Danny ging die wedstrijd met zoontje Daley als mascotte het veld op. Dat zoontje is inmiddels 29 jaar en wil papa uit de boeken spelen.

"Ik had laatst een discussie met mijn vader of ik hem kon inhalen. Ik ben nu 29, mijn vader stopte toen hij 37 was. Ik denk dat ik dat ga halen," aldus de verdediger in gesprek met Helden

De vraag is of Blind dat ook doet als Ajacied, al sluit hij het zeker niet uit. "Ik hou van Amsterdam, lekker in de buurt van mijn familie. Maar mocht er een mooie buitenlandse club komen, sta ik daar zeker voor open. Maar ik sta ook open voor contractverlenging bij Ajax. Ik zie mezelf hier ook nog jaren spelen."

Precies dat is wat zijn vader deed en als Daley zijn ouweheer wil inhalen, dan moet hij nog wel eventjes in de Johan Cruijff Arena blijven voetballen. Dat levert aardige ingrediënten op voor een leuk quizje, want wie moet Blind passeren om oudste Ajacied ooit te worden? 

We hebben een top 25 gemaakt. Of nou ja, het is aan jou om deze te vullen. Weet jij de 25 spelers te noemen die in onderstaande lijst zoeken? Als hulplijn is het jaar waarin de speler zijn laatste wedstrijd voor Ajax speelde weergegeven, evenals de leeftijd waarop hij die wedstrijd afwerkte.

Kortom: Daley heeft nog wat jaartjes te gaan en jij hebt wat namen in te vullen. Je krijgt tien minuten. Succes!


Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >