Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Premier League

Na de thuiswedstrijd tegen Chelsea schreef ik al over een paar jaar Premier League-ervaring voor Ajax. Ik dacht dat ik een grapje maakte, maar na dinsdagavond weet ik wel beter. Ajax is tegen Chelsea met vlag en wimpel voor het PL-assessment geslaagd en mag er volgend seizoen beginnen.

06 november 2019 - 18:00
stoeltje63chelseaplcar

Er zullen, na kalenderjaar 2019, weinige Engelse voetbalfans protesteren. Zeker die uit Londen niet. Ajax zorgt voor sensatie. En de Amsterdamse opgebouwde wrok zorgt er meteen voor dat heimwee-sentimenten richting Waalwijk, Heerenveen en Enschede – met alle respect – verwaarloosbaar zijn. Er is op dat eiland iets te bewijzen, iets recht te zetten. Wij zijn Ajax. De meest sexy mug van de Premier League.

Na dinsdag weet ik ook dat Ajax deze ervaring helemaal niet nodig heeft. Met negen man, bij 4-4, gewoon nog doodleuk blijven aanvallen. Tegen Chelsea! Als je die instelling en bravoure een paar dagen na Zwolle-uit in huis hebt, maakt je competitie niet zo veel uit. Toch zou nog meer eelt door dit soort potjes geen kwaad kunnen.

Wij zijn Ajax. De meest sexy mug van de Premier League.

Voor uitsupporters is meedoen aan de Premier League niet heel praktisch natuurlijk, om over het team maar te zwijgen. Laten we het dan ook eerst twee seizoenen proberen. Leuke reden voor het huidige team ook om nog even bij elkaar te blijven. Ze vertrekken dan allemaal immers naar een veel grotere competitie.

En het is voor PSV en AZ ook wel zo eerlijk, want dan is voor even de spanning weer terug betreffende het kampioenschap. Voor even, want voor de andere clubs mag je hopen dat het avontuur in de hoogste Engelse divisie niet te succesvol wordt. Alleen al door tv-gelden zal Ajax met een onoverbrugbare rijkdomskloof terugkeren.

Misschien is het ook wel te veel van het goede. Moet Ajax gewoon de meest sexy mug van de Champions League blijven. Moeten we eventueel genoegen nemen met de BeNe Liga, ook best een leuk plan. Maar stiekem zal ik blijven dromen van de Premier League. Want wat was Chelsea - Ajax een vreemd tof potje.

Londen uit, altijd bizar. Geweldig.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >