Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van den Bighelaar schiet Ajax Vrouwen naar ruime overwinning op PEC

Ajax Vrouwen heeft vrijdagavond eenvoudig gewonnen van PEC Zwolle. In eigen huis werden de Blauwvingers met 4-0 aan de kant gezet. Marjolijn van den Bighelaar had met een hattrick een groot aandeel in de ruime zege.

30 november 2019 - 11:02
2019-09-08-Ajax-vr-SC-Herenveen-vr-089
Van den Bighelaar mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen. © Ajax Images

Ajax Vrouwen begon overtuigend aan de wedstrijd. Vanity Lewerissa kreeg al snel de mogelijkheid om haar ploeg op voorsprong te schieten, maar de aanvalster kwam net te kort om de voorzet binnen te werken. Van den Bighelaar was even later wel trefzeker nadat ze de diepte in werd gestuurd en de bal door de stokken van de Zwolse keepster binnenschoof.

De openingstreffer bleek uiteindelijk het startschot van een mooie avond voor Van den Bighelaar. De aanvoerster schoot haar ploeg met nog twee doelpunten hoogstpersoonlijk naar de overwinning en voltooide daarmee haar hattrick. Nadat PEC nog een grote kans op een eretreffer miste, was het Lewerissa die voor het slotakkoord zorgde: 4-0.

Ajax Vrouwen bezet momenteel de tweede plek van de ranglijst en zit koploper PSV op de hielen. De Brabanders komen zondag in actie tegen de andere concurrent FC Twente. De Amsterdames spelen zelf op vrijdag 6 december weer, want dan reizen ze af naar Eindhoven voor de Eredivisie Cup-confrontatie met PSV.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >