Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainers CL-tegenstanders Ajax stuk voor stuk uit functie gezet

Bijzonder en stiekem ook een tikje grappig. Alle clubs waartegen Ajax vorig seizoen uitkwam in de Champions League zijn inmiddels van trainer gewisseld. En over het algemeen niet uit luxe. Het ontslag van Mauricio Pochettino bij Tottenham Hotspur maakte het lijstje compleet.

21 november 2019 - 11:44
alletrainerswegcar
De 1-4 in Bernabéu was de reden dat Solari weer mocht ophoepelen. © Pro Shots

Het behalen van de laatste vier van het kampioenenbal door Ajax wordt regelmatig omschreven met de term 'sprookjesvoetbal', maar vast niet alle trainers van de tegenstanders zijn het hier mee eens. Althans, de zes opponenten raakten stuk voor stuk zo ontevreden over hun coach dat die op straat werd gezet.

Ken je het rijtje clubs uit je hoofd? Ajax nam het op tegen AEK Athene, Bayern München, Benfica, Real Madrid, Juventus en dus Spurs. Aan de stoelpoten van Niko Kovac bij Bayern werd al gezaagd voordat Ajax op bezoek kwam en de trainer zag in eerste instantie zijn gelijk nog bevestigd.

“Toen wij tegen Ajax speelden, namen sommige mensen mij niet serieus. Eigenlijk lachten ze mij gewoon uit toen ik zei dat Ajax een onwijs talentvolle ploeg heeft,” reageerde Kovac na de magische 1-4 in Bernabéu, maar uiteindelijk verging hem het lachen.

Kovac werd recent uit zijn functie ontheven en de kans is nog altijd aanwezig dat Erik ten Hag hem definitief opvolgt, al is en blijft dit iets wat de tijd zal moeten leren. Ten Hag heeft in ieder geval bevestigd dat hij het seizoen afmaakt in de Johan Cruijff Arena.

Het seizoen afmaken is iets wat Marinos Ouzounidis (AEK), Rui Vitória (Benfica) en Santiago Solari (Real Madrid), terwijl Massimiliano Allegri deze zomer niet geheel uit vrije wil vertrok bij Juventus. Voor Kovac en dus ook Pochettino is het doek inmiddels ook gevallen.

Misschien dat Valencia de bui al zag aankomen en daarom nog voor de eerste ontmoeting met Ajax om onbegrijpelijke redenen afscheid nam van Marcelino García Toral. Maar laten we ook weer niet te vroeg juichen, want Ajax moet overwintering in de huidige editie van de Champions League nog wel zien veilig te stellen...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >