Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over zege op moedig Heracles: 'Publiek heeft genoten'

Het is dit seizoen genieten van Ajax in de Johan Cruijff Arena. Het regent doelpunten en ook Heracles werd eindelijk weer eens met ruime cijfers verslagen. Erik ten Hag was na de 4-1-zege een uiterst tevreden coach.

24 november 2019 - 09:37
ten-hag-12004
Ten Hag zag dat Ajax even moest inkomen, maar daarna de smaak te pakken kreeg. © Pro Shots

De Ajaxtrainer begon zijn perspraatje met een compliment aan het adres van de ploeg uit Almelo. “We speelden tegen een moedig Heracles. Ze zetten continu hoog druk,” stelde Ten Hag, die ook in aanloop naar de wedstrijd al aangaf dat Frank Wormuth zijn ploeg goed aan het voetballen heeft gekregen.

Ondanks enkele slordigheden voor rust trok Ajax de wedstrijd uiteindelijk volledig naar zich toe, zag ook Ten Hag. “Het was zaak om onder de hoge druk van Heracles uit te spelen. Als dat lukte, lagen er ook gelijk zeeën van ruimte. Daar hebben we goed van geprofiteerd en dat is genieten.”

“We hebben uiteindelijk een uitstekende wedstrijd gespeeld,” sprak de trainer, die heus zag dat het voor de pauze wel eens haperde. “De eerste helft moesten we erin komen, maar tijdens het eerste kwartier na rust trokken we het spel naar ons toe en beslisten we de zaak.”

Ten Hag baalde nog wel aan de in zijn ogen onnodige tegentreffer. Invaller Sergiño Dest nam een bal verkeerd aan, waarna balverlies volgde en Cyriel Dessers de bal achter Andre Onana kon prikken. “Aan die laatste goal stoorde ik me, maar goed, het publiek heeft genoten. 4-1 is een prima uitslag en de blik kan op Lille.”

De vraag richting het uitduel met Lille OSC is wel hoe het gaat met Noussair Mazraoui. De Ajacied moest met knieklachten naar de kant, maar Ten Hag kon kort na de wedstrijd nog niet zeggen wat precies de schade was.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >