Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nederland leert twee EK-tegenstanders kennen: Oekraïne en Oostenrijk

Het lijkt erop dat het Nederlands elftal goed heeft geloot voor de groepsfase van het EK 2020. Na zes jaar afwezigheid keert Oranje terug op een eindtoernooi en het is gekoppeld aan Oekraïne en Oostenrijk. De derde tegenstander in groep C laat nog tot na de play-offs op zich wachten.

30 november 2019 - 19:02
lotingek2020car
Blind weet al wat het is om met Oranje op een eindtoernooi te staan. © Pro Shots

Het is natuurlijk een beetje onzin om te doen alsof Oranje al in de volgende ronde staat, maar een plekje bij de beste drie kan volstaan en er hadden veel zwaardere tegenstanders uit de balletjes kunnen komen. Vraag maar aan Duitsland, Frankrijk en Portugal! Er is volop perspectief voor Ronald Koeman en de zijnen.

Plus, vergeet niet: het Nederlands elftal speelt drie thuiswedstrijden. Amsterdam is dit EK een van de twaalf speelsteden en er worden de komende tijd zelfs nog snel wat stoeltjes bijgebouwd in de Johan Cruijff Arena, waardoor de capaciteit door de 55.000 zal schieten.

De eerste wedstrijd is 14 juni als Nederland het opneemt tegen Oekraïne. Daarna volgen op 18 en 22 juni nog twee krachtmetingen: met Oostenrijk dus, maar ook met een onbekende opponent. Die nu nog onbekende tegenstander zou Roemenië kunnen worden, omdat naast Amsterdam ook Boekarest één van de steden is waarin wedstrijden van groep C worden gespeeld.

Roemenië moet zich echter via de achterdeur kwalificeren voor het eindtoernooi. Als dit niet lukt, komt Oranje tegenover een zwakke broeder te staan. Althans, tegenover een ploeg die voortkomt uit de play-offs voor de zwakst ingeschaalde landen. De loting is dus al gehouden voordat alle 24 deelnemers bekend zijn.

Het betreft in dat geval de winnaar van de play-offs waar Georgië, Kosovo, Noord-Macedonië en Wit-Rusland aan deelnemen. Kosovo lijkt van dit kwartet de grote favoriet, maar voor groep C op het EK hangt het er dus eerst vanaf wat Roemenië uitspookt tijdens de herkansing.

Dit alles wordt pas in het voorjaar van 2020 duidelijk.

https://twitter.com/EURO2020/status/1200836746533097472

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >