Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax verliest en mist tegen Volendam kans op aansluiting bij top

Terwijl het Ajax van Erik ten Hag in Londen vertoeft met revanchegevoelens richting Chelsea, verloor Jong Ajax op sportpark De Toekomst met 1-3 van FC Volendam. Daarbij werd een serieuze kans om aan te haken bij de top gemist!

04 november 2019 - 21:53
volendam-jong-ajax-1200
Jurriën Timber zit Volendam-speler Van de Venen op de hielen. © Pro Shots

Het duel tegen de Palingboeren ging wel echt ergens over, want de Jong Ajacieden zouden bij winst de derde plek overnemen van NAC Breda en daarbij de nummers 1 (Cambuur) en 2 (De Graafschap) serieus dik in het vizier krijgen. Slechts een schamel puntje zou dan nog het verschil hebben gemaakt.

Dat lukte dus helaas niet. Voor rust werd niet gescoord en waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Ondanks het uitblijven van treffers was het best een leuke pot om te volgen. Vooral Jurgen Ekkelenkamp liet zien dat functionele techniek erg mooi kan zijn om naar te kijken.

De bezoekers namen vlot na de theepauze afstand via een treffer van Nick Doodeman. Doelman Dominik Kotarski zag er bij die treffer niet helemaal lekker uit en negen minuten later kon die conclusie wederom getrokken worden, toen Marco Tol de score verdubbelde.

Bij Jong Ajax stonden onder anderen Carel Eiting, Lassina Traoré, de Timber-broers en Ryan Gravenberch in de startopstelling. Laatstgenoemde bracht de spanning een kwartier voor tijd terug door de bal op fraaie wijze in de verre kruising te plaatsen.

Na zijn treffer mocht Gravenberch naar de kant en kreeg Hassane Bandé de kans ritme op te doen. Hij kon in de resterende tijd weinig meer uitrichten. De Volendammers haalden zonder al te veel moeite de eindstreep en namen de drie punten mee terug naar De Dijk.

Sterker nog: in blessuretijd schoof oud-Ajacied Francesco Antonucci de 1-3 tegen de touwen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >