Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen na rust soepeltjes voorbij vv Alkmaar

Het duurde eventjes voordat Ajax Vrouwen de weg naar het doel wist te vinden, maar toen de route eenmaal duidelijk was, bleek er geen houden meer aan. De ploeg van Danny Schenkel was vrijdag met 4-0 te sterk voor vv Alkmaar en het complete kwartet werd na rust gerealiseerd.

15 november 2019 - 21:49
bighelaaralkmaarcar
Van den Bighelaar scoorde twee keer en was dus belangrijk. © Ajax Images

Het was niet zo dat Ajax Vrouwen er voor rust niets van bakte. Integendeel, kansen waren er volop. Het afronden was alleen een dingetje, maar tijdens de rust werd het vizier scherp gesteld en daarna viel het ene na het andere doelpunt.

Marjolijn van den Bighelaar brak in de 49ste minuut vanaf de strafschopstip eindelijk de ban en verzorgde enkele minuten later via een lobje ook direct de 2-0, waarna het verschil was gemaakt en er opgelucht en frivool verder werd gevoetbald. Check ook de video onderaan het artikel.

De laatste twee treffers, van Victoria Pelova en Vanity Lewerissa, vielen in de slotfase. Het doelpunt van Pelova was met name het wachten waard. Pelova was de halve Alkmaarse defensie te slim af en schoot de bal vervolgens langs de keeper, waarna de muziek weer kon worden ingestart.

De thuiswedstrijd tegen Alkmaar was de eerste wedstrijd van de reguliere 'terugronde' en hopelijk vertelt de uitslag van 4-0 dat Ajax Vrouwen in de tussentijd als team flink is gegroeid. De eerste wedstrijd van het seizoen was het uitduel, in Alkmaar dus, en toen werd slechts met de grootste moeite met 1-2 gewonnen.

Het ging nu een stuk soepeler en hopelijk belooft dat veel moois voor het vervolg van het seizoen. Ajax Vrouwen bezet voorlopig de tweede plaats en blijft het eveneens winnende FC Twente voor. Of de achterstand op PSV drie of zes punten bedraagt, blijkt zondag pas na het spelen van de televisiewedstrijd.

Hoe dan ook is het voor Ajax Vrouwen zaak om in het spoor van PSV te blijven, omdat de punten bij de start van de play-offs om het kampioenschap worden gehalveerd. En buiten dat geeft ook de tweede plaats recht op een startbewijs voor de Champions League.

De volgende wedstrijd voor Ajax Vrouwen is 24 november. Dan staat het uitduel tegen sc Heerenveen op het programma.

https://twitter.com/AjaxVrouwen/status/1195430187372023808

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >