Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vroege Chelsea-treffer nekt uitgedund maar dapper Ajax O19

Een noodgedwongen flink gewijzigd Ajax onder 19 verdiende misschien wel een gelijkspel, maar incasseerde een nipte 0-1-nederlaag tegen Chelsea in de Youth League.

23 oktober 2019 - 15:53
onder-19-chelsea-ajax-1200
Quinten Timber maakt zich breed tegenover twee leeftijdsgenoten van Chelsea. © Ajax Images

Coach John Heitinga moest flink puzzelen richting de aftrap, want hij kon niet zijn beste spelers op het wedstrijdformulier zetten. Zij reisden immers af naar Brazilië voor het jeugd-WK voor spelers onder 17 jaar.

De voormalig verdediger moest het tegen Chelsea dus doen zonder gasten als Naci Ünüvar, Sontje Hansen, Youri Regeer, Devyne Rensch, Anass Salah-Eddine en Kenneth Taylor. Ook Brian Brobbey was niet van de partij, want hij kampt met een enkelblessure.

Ajax onder 19 begon als koploper aan de confrontatie met de Engelsen, na eerder Lille (4-0) en Valencia (3-5) te hebben verslagen. Toen waren alle spelers echter gewoon van de partij...

Dat de opdracht tegen Chelsea veel moeilijker zou worden, bleek al na krap twee minuten spelen. Vanuit een hoekschop kopte Thierno Ballo de bal achter doelman Daan Reiziger, die weinig doortastend handelde.

De Amsterdamse jongelingen lieten zich niet afbluffen door de snelle openingstreffer en stroopten de mouwen op. Dat resulteerde in een prima fase waarin het uitgedunde Ajax niks onderdeed voor Chelsea, maar in de score kwam dat niet tot uitdrukking.

Na de pauze bleef het spelbeeld gelijk. De dappere Ajacieden zochten wel naar openingen, maar de Londenaren gaven weinig weg en hielden de gelederen gesloten. Christian Rasmussen en invaller Max de Waal waren dichtbij de gelijkmaker, maar het lukte niet de bal binnen te prikken.

De return in Londen staat op de rol voor dinsdag 5 november, al kan Heitinga ook daar nog geen gebruik maken van zijn WK-gangers.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >