Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag zeer ontevreden: 'Er stonden 11 BV'tjes op het veld'

Erik ten Hag was na de schrale 2-1-overwinning op RKC tegenover de verzamelde media terecht kritisch op zijn mannen: "Het is heel menselijk, maar ook onacceptabel."

20 oktober 2019 - 09:49
Ten-Hag-RKC-1200FB

“Ik zag dit niet aankomen. We hebben ook goed getraind, de afgelopen weken en dagen. Maar de eerste helft leek nergens naar," aldus Ten Hag, die dagen eerder bij Ajax TV al aangaf dat fijne oefensessies geen garantie zijn voor een goede uitvoering op het veld. Dat bleek tegen de hekkensluiter uit Waalwijk, die dapper en zeer verzorgd tegenstand bood.

Hoe dat dan kwam? “Mentaliteit, alleen maar een kwestie van mentaliteit. Er was geen samenwerking. Er stonden elf BV’tjes op het veld. Er was geen energie, niet vol er voor willen gaan. En, ja, dan krijg je het moeilijk, dan roep je het over jezelf af.”

“Het heeft vooral te maken met de mentaliteit in de eerste helft. Het gebrek aan organisatie en communicatie en het niet nakomen van afspraken op het veld. En als je dan niet scherp bent voor de goal van de tegenstander, we creëerden nog twee, drie aardige kansen, dan krijg je problemen.”

Dat maakt het als vanzelf interessant hoe het er in de kleedkamer aan toe ging. Ten Hag: “Ik geloof dat we gelukkig mogen zijn dat het bij de rust nog 0-0 stond. In de rust hebben we dat aangegeven en je ziet dat we dan 25 minuten uit een ander vaatje tappen. Direct de 1-0, met een goede goal, daarna creëer goede kansen waarmee je 2-0 en 3-0 moet maken. Daar ontbreekt weer de scherpte en blijft de tegenstander toch in leven.”

Langs het ‘rechterblok’, met Joël Veltman en invaller Perr Schuurs, valt dan de 1-1 binnen, aldus de trainer. “En dan moet ik toch de ploeg een compliment maken dat ze de veerkracht hebben om de wedstrijd uiteindelijk over de streep te trekken.”

Het uitwaaieren van de internationals was een andere reden voor het slappe spel, volgens Ten Hag. “Je ziet het vaker na interlands. Ze zijn bij andere ploegen geweest, met andere uitgangspunten, een andere filosofie.”

“Het is heel menselijk, maar ook onacceptabel. Ook de spelers zelf zijn dan boos. Maar dat moeten ze met elkaar regelen, in het veld. Ze moeten elkaar corrigeren en erop wijzen dat de afspraken niet nagekomen worden.”

Toch drie punten, dat is uiteindelijk wel heel lekker. Dat bleek later op de avond nog eens extra. “In deze competitie kun je niets laten liggen. Je moet veel punten halen. Die ervaring hebben we al van vorig jaar. Dat bewustzijn moet bij iedereen indalen,” besluit de coach, die in de bus terug hoorde dat zijn oude ploeg FC Utrecht een grote dienst bewees door PSV met 3-0 klop te geven.

De Ajacieden staan nu solo op kop in de eredivisie, al is de weg natuurlijk nog lang.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >