Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt dat Ajax - Chelsea geen winnaar verdiende

Uiteraard was Erik ten Hag teleurgesteld na de nederlaag tegen Chelsea (0-1), maar de trainer klonk in zijn analyse desondanks opmerkelijk positief. “Frustrerend dat je hem zelf tegen krijgt.”

24 oktober 2019 - 10:45
hagchelseathuiscar
Voelde ook Ten Hag de wedstrijd langzaam door de vingers glippen? © Pro Shots

Ajax en Chelsea speelden allebei met aanvallende intenties, maar tot veel spektakel voor het doel leidde dat niet. “De wedstrijd verliep wel een beetje zoals ik had verwacht,” maakte Ten Hag duidelijk, waar velen toch op meer spektakel hadden gehoopt.

“Alleen hoop je dan op een andere uitkomst. Dan weet je dat details bepalend worden. Wel of geen buitenspel, bal op de paal, een ongelukkige tegentreffer. Deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar.”

Hoewel Ajax in een uitverkocht eigen huis weinig kansen creëerde, bleef de trainer positief over de meeste facetten van het spel van zijn ploeg. “We hadden het redelijk in de greep qua organisatie. Als team hebben we gefunctioneerd en uitstekend gepresst vanuit een goede veldbezetting,” aldus de trainer.

Het probleem ontstond bij balbezit van zijn spelers. “Ja, aan de bal zijn we weleens beter geweest. Dat was niet goed en daardoor kregen we weinig kansen. De eerste twee momenten (afgekeurde treffer Quincy Promes en de bal op de paal van Edson Álvarez) waren voor ons. Teleurstellend dat de eerste treffer werd afgekeurd. Het was een wedstrijd met weinig kansen over en weer. Dan is het jammer dat je de trekker niet kunt overhalen.”

In de rust stelde Ten Hag bij: “We moesten betere keuzes maken, sneller in positie komen, sneller naar het midden en van daaruit de ballen in de halfruimtes krijgen. Als je de 0-1 uiteindelijk tegen krijgt, is dat frustrerend. Zuur dat je dan een nederlaag moet slikken. Maar nu moeten we de rug rechten richting zondag,” zo blikte de trainer alvast voorzichtig vooruit richting klassieker.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >