Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Potjes als PEC-uit potentiële bananenschil voor koploper Ajax

Sommige kranten hebben Ajax al min of meer uitgeroepen tot kampioen. Iedereen die de club een beetje warm hart toedraagt, weet dat dit grote onzin is. En iedereen die de club een beetje volgt, weet dat je juist nu op je hoede moet zijn: een tussendoortje kort voor een Europese wedstrijd.

31 oktober 2019 - 10:50
blindvalkuilcarrrr
Het is de bedoeling dat we kunnen blijven juichen! © Pro Shots

De Ajacieden koesteren sinds de klassieker een voorsprong van zes punten op diverse achtervolgers en beschikken bovendien over een beter doelsaldo, wat je als bonuspunt kunt beschouwen. Maar nu wacht dus het bezoek aan PEC Zwolle, ook nog eens kort voor het grote podium van de Champions League.

Ajax oogde vroeger kwetsbaar na het spelen van een Europese wedstrijd, maar tegenwoordig lijkt het eerder andersom. En dus kun je PEC-uit omschrijven als een lastige klip, een valkuil of zelfs een potentiële bananenschil, zo erkent Daley Blind tegenover Ajax Life.

“PEC-uit wordt een nieuwe test. Een beetje zoals Heracles-uit vorig jaar, waar we met 1-0 verloren, en we hebben tegen RKC gezien dat we ook onderuit kunnen gaan,” aldus Blind. “We zeggen het vaker: je wordt kampioen tegen de middenmoot of mindere ploegen, want tegen de grotere clubs staan we er.”

We kunnen stiekem een aardig lijstje maken van recente, moeilijke bevallingen kort voor Europese wedstrijden. Van de moeizame 0-2 op bezoek bij Fortuna Sittard tot de bekende wanprestatie tegen Heracles en ook vorig seizoen zette Ajax wankele eerste passen tijdens PEC-uit, waar Matthijs de Ligt zomaar een rode kaart had kunnen krijgen.

Blind: “Met alle respect voor PEC, maar we moeten naar onszelf kijken en als wij op ons best zijn, kunnen we ook heus een keertje punten verliezen. Maar de kans op winst is dan veel groter. Dat moeten we beseffen. Of dat moeilijk is? Het is bij RKC-uit heus niet onze insteek om slecht te spelen.”

“Nee, we gaan er met goede intenties heen, maar soms heb je van die dagen waarop het even niet gaat. Zo gemakkelijk is het allemaal niet. Dan moeten we zo'n wedstrijd op karakter eruit slepen,” vervolgt Blind, die vindt dat Ajax vrijdag zijn ware gezicht moet laten zien.

“We moeten geen tegenstander van onszelf worden. We willen kampioen worden en daar vechten we iedere week voor. Dat doen we met een goede selectie. Maar ik heb zelf ook wel eens een flinke achterstand gehad op goede ploegen. Het is geen makkie om dit vast te houden, al is dat precies wat we willen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >