Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onderaan de streep slechts 750 kaarten voor Chelsea-uit

Terwijl de Chelsea-supporters stuk voor stuk in de gloria zijn omdat er een tripje naar Amsterdam lonkt, is het omgekeerde het geval voor Ajacieden. We wisten dat er geen volledig uitvak welkom is, maar nu wordt het aantal van 833 ook nog eens bijgesteld naar 750.

09 oktober 2019 - 17:54
update750chelseacar
Laten we hopen dat het onderste deel inderdaad wordt bevolkt door Ajacieden. © Pro Shots

Er is slechts een gedeelte van het uitvak welkom op last van de Londense politie en tijdens het vooroverleg tussen Chelsea en Ajax is gebleken dat het onderste deel van het uitvak wordt gereserveerd. Dit biedt slechts plaats aan 750 supporters.

Overigens lag het korten in eerste instantie totaal niet aan Chelsea, dat zelfs meer kaarten aan Ajax wilde geven dan het minimale aantal van 5 procent. En bij het beschikbaar stellen van het onderste deel van het uitvak komen verder allerlei praktische zaken kijken.

We moeten eerst maar eens hopen dat we officieel welkom zijn in Londen. De Uefa startte, zoals bekend, na Valencia-uit een vooronderzoek vanwege ordeverstoringen. Een mogelijke uitkomst van dit onderzoek is dat Ajax helemaal geen uitsupporters mag meenemen naar Stamford Bridge.

Precies om die reden is Ajax voorlopig niet van plan om de kaartverkoop te starten. Eerst moet meer duidelijk worden vanuit de Uefa. Er wordt 17 oktober duidelijkheid verwacht vanuit de Europese voetbalbond. Als die duidelijkheid positief is, wil de club daarna alsnog starten met de kaartverkoop voor het duel van 5 november.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >