Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Goede prestaties Ajax verbazen vertrokken De Ligt eigenlijk niet

Ajax raakte deze zomer drie basisspelers kwijt, maar de prestaties hebben er niet onder te lijden. De ploeg kent zijn beste start van het seizoen sinds 1995/1996 en dat had eigenlijk niemand verwacht, al zijn de goede resultaten van zijn oude club voor Matthijs de Ligt geen verrassing.

08 oktober 2019 - 13:29
ligtnietverbaasdcar
Ajax blijkt ook zonder De Ligt goede prestaties te kunnen neerzetten. © De Brouwer

De Ajacieden zijn op doelsaldo koploper van de eredivisie, plaatsten zich weer voor de Champions League en staan na twee ruime overwinningen (3-0) voorlopig bovenaan in groep H. Er is sprake van weelde, het kan gewoonweg niet op. En wij hadden daar niet per se ons geld op gezet.

Misschien heeft De Ligt wel een wedje gewaagd, want de goede prestaties van Ajax verrassen de aanvoerder niet echt. “Ik ken de filosofie van de club en weet wat Ajax kan. De club heeft twee goede resultaten geboekt, tegen Lille OSC en Valencia,” stipt De Ligt nog maar eens aan bij Veronica Inside.

“Het is in deze fase van het seizoen nog heel moeilijk om te bekijken hoe ver je als team echt bent,” vervolgt De Ligt, maar de stopper van Juventus heeft zomaar het vermoeden dat het nieuwe elftal alweer goed op elkaar is ingespeeld.

“Frenkie de Jong, Lasse Schöne en ik zijn weggegaan en daar zijn jongens voor teruggehaald. Door de vele wedstrijden die gespeeld moesten worden, is het gelukt om de nieuwelingen gelijk in te passen. Dat zie je goed terug.”

De Ligt zelf is bij Juventus wat weifelend begonnen, al mag hij zich inmiddels wel koploper van de Serie A noemen. “De belangrijkste les die ik tot nu toe heb geleerd: je moet zelfvertrouwen hebben. Ik was er in het begin heel erg mee bezig om geen fouten te maken, maar dat moet je nooit doen. Zo heb ik nooit gespeeld, maar in de eerste weken lag mijn focus hier te veel op.”

Klik hier om meer tekst en uitleg van De Ligt te lezen over zijn eerste maanden bij Juve.

https://twitter.com/sportzeloot/status/1179665484976918528

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >