Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uefa verbiedt Ajax uitsupporters mee te nemen naar Chelsea...

We waren er al een klein beetje bang voor en die angst blijkt terecht. Ajaxsupporters zijn dinsdag 5 november niet welkom op Stamford Bridge. Deze straf legt de Uefa op vanwege 'vernielingen en wanordelijkheden' op de wedstrijddag van Valencia-uit.

17 oktober 2019 - 18:07
chelsea-stamford-bridge-1200
Stamford Bridge, de thuishaven van Chelsea. © Pro Shots

De tuchtcommissie van de Uefa kwam donderdag tot de slechtst denkbare uitspraak voor iedereen die Ajax lief heeft. Het is al vervelend dat er geen Ajaxsupporters welkom zijn tijdens Chelsea-uit, maar hier komt ook nog een boete van 50.000 euro bovenop en een nieuwe voorwaardelijke straf. De vele gele kaarten leveren Ajax nog een tweede boete op, van 18.000 euro.

Die nieuwe voorwaardelijke straf kan betekenen dat er bij een toekomstige uitwedstrijd weer geen uitvak mag afreizen. Er is maar weinig voor nodig, zo weet iedereen die in Valencia van de partij was. Ajacieden namen eerst de binnenstad over, daarna Mestalla en iedereen had het goed.

En ja, er sneuvelden enkele stoeltjes, maar dat lag toch echt aan de slechte staat waarin het uitvak van Mestalla verkeerde. Daarnaast deed zich buiten het stadion een vechtpartij voor, vrij kort voor de aftrap.

Het overgrote deel van het uitvak was toen al aanwezig op de bovenste ringen van het stadion. Dat enkele individuen zich hebben misdragen betreuren wij ten zeerste, maar het kan niet zo zijn dat de overgrote meerderheid die zich altijd gedraagt nu de dupe is.

Het bezoek aan Valencia was in feite een awayday uit het boekje, maar Chelsea-uit wordt helaas het tegenovergestelde... Van toch al weinig Ajacieden in het uitvak gaan we nu dus naar helemaal geen Ajacieden. Dat is flink slikken geblazen. Er was sowieso al slechts een klein deel van het uitvak op last van de Londense politie gereserveerd voor supporters uit Amsterdam.

Hooguit 750 supporters waren aanvankelijk welkom. Dat was al niet fijn, maar de Uefa bepaalt nu dus dat Ajax het moet doen zonder de steun van de eigen aanhang. Het is goed om te vermelden dat dit niet aan de club Chelsea ligt. De Engelse club wilde Ajax een ramvol uitvak aanbieden en zelfs meer kaarten reserveren dan minimaal is voorgeschreven.

De Londense autoriteiten zagen dat echter volstrekt niet zitten en de Uefa zet nu overal een streep door.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >