Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Groundhog Day

Deze week geeft ons een mooi inkijkje in hoe de wereld eruitziet als iedere wedstrijd Ajax - Heerenveen zou zijn. Aan de ene kant moet ik er niet aan denken. Aan de andere kant zouden beide ploegen zich naar de eisen van de confrontatie perfectioneren. Het tenniscircuit, maar dan op kicksen. Dus ook aan de andere kant moet ik er nog altijd niet aan denken.

25 januari 2019 - 00:48
stoeltje63ajaheebekercar

In de film Groundhog Day beleeft Bill Murray alle menselijke emoties als hij dezelfde dag ontelbare keren moet beleven. Verveling en wanhoop voeren dan wel de boventoon, maar hij weet de 24 uur ook helemaal naar zijn hand te zetten.

Ten Hag lijkt aan twee keer Ajax - Heerenveen, kort op elkaar, genoeg te hebben. Niet dat het perfect was, maar voldoende, met een verstandige vooruitblik naar komende potjes.

Dit was gelukkig gewoon weer Ajax - Heerenveen, zoals we het in Amsterdam verwachten. Controle en zelfverzekerdheid tegen een bijna inwisselbare eredivisietegenstander. Niet die bijdehante lui van zondag, die als duveltjes uit doosjes vier keer wisten te scoren.

Nee, nu stond er – zonder per se naar de doelman te kijken – gewoon een solide verdediging, met een zeer degelijke nieuwe Argentijn en een robuuste Blind. De trainer lijkt voor deze logische vondst toch echt deze mini-Groundhog Day nodig te hebben gehad.

Best frustrerend dat de belangen van zondag en vandaag niet waren omgedraaid.

Toch is voetbal altijd al een herhaling van hetzelfde. Elke wedstrijd is ergens een herkansing. Lamprou is het wellicht niet met mij eens. Zeker na het uitroepen van Onana als man van de wedstrijd. Was hij dat zonder het vorige potje ook geweest? In de tweede helft had Ajax zich echter al uit Groundhog Day verlost. Aan de wissels was goed te zien dat er al serieus naar de klassieker werd toegewerkt.

Best frustrerend dat de belangen van zondag en vandaag niet waren omgedraaid. Zo’n halve finale is leuk, maar twee extra punten richting schaal waren heel wat toffer geweest. Toch leert een voetballer met deze realiteit leven, volgens mij. Hij wordt er van jongs af aan op voorbereid. Al vroeg belandt hij in zijn eigen Groundhog day. Dezelfde tegenstanders, dezelfde teamgenoten, dezelfde belangen, dezelfde velden. Dat finetunen na teleurstellingen is zijn werk.

Die film met Bill Murray heb ik al best vaak voorbij zien komen en vaak blijf ik ook hangen. Best een goeie film. Nu ik er even over nadenk, is dat niet zo raar. Want hoewel de pafferige Murray anders doet vermoeden, is het verhaal dat van een gemiddelde voetbalcompetitie.

Al ben ik best blij dat er even geen Ajax - Heerenveen meer is.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >