Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman was behoorlijk zenuwachtig voor invalbeurt na blessure

Voor één speler in het bijzonder was het oefenpotje tegen Flamengo (2-2) een speciale aangelegenheid. We hebben het natuurlijk over Joel Veltman, die na acht maanden revalidatie zijn rentree maakte.

11 januari 2019 - 13:18

Veltman raakte april vorig jaar zwaar geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen VVV na een wilde beuk van Ralf Seuntjes. De Ajacied scheurde daarbij de voorste kruisband van zijn rechterknie af en verliet het veld op een brancard.
 
Een langdurige revalidatie bracht Veltman uiteindelijk tot het punt dat hij zich langs de zijlijn van het Orlando City Stadium mocht melden voor een invalbeurt van ruim tien minuten. Iets meer als je de verloren penaltyreeks meerekent.

Bij het ontwaken was Veltman al wat gespannen, vertelt hij in gesprek met VTBL. “Dan weet je dat het vanavond gaat gebeuren. Dan zit je in de bus en ga je een beetje malen.”
 
Veltman vertelt dat hij pas een kwartier voor de warming-up van Erik ten Hag te horen kreeg dat hij zou invallen als centrale verdediger, waardoor hij nog even een centraal duo vormde met aankoop Lisandro Magallán.

“Ik stond rond de tachtigste minuut even op het veld. Ik was zenuwachtiger dan voor de Europa Leaguefinale… Dat is wel gek eigenlijk, want daar zit veel druk op en hier eigenlijk niet,” aldus de voormalige aanvoerder die - net als Magallán - zijn penalty in de reeks miste.
 
Het is allemaal best te begrijpen. Als je er zo lang uit hebt gelegen, dan is een rentree gewoon spannend. De verdediger zal nu rustig zijn ritme terug moeten gaan vinden en zijn plekje proberen te heroveren. Dat zal nog een flinke uitdaging zijn.
 
Het was sowieso fijn om Veltman weer fris en fruitig op het veld te zien. Welkom terug!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >