Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vanaf zaterdag blik vol op tweede seizoenshelft!

De spelers van Ajax genieten nu nog van hun vakantie, maar zaterdag 5 januari moeten zij zich weer melden voor het trainingskamp in Florida. Ajax verblijft tot en met zaterdag 12 januari in Orlando.

02 januari 2019 - 09:22
florida-cup-1000
Ajax treft Flamengo en Sao Paulo tijdens de Florida Cup. © Ajax Images

Daar bereidt de ploeg van Erik ten Hag zich voor op nu al een razend spannende tweede seizoenshelft. Ajax heeft alles in eigen hand voor wat betreft het binnenharken van de 34e landstitel. De strijd met PSV wordt sowieso ongemeen spannend. Daartussendoor speelt Ajax ook nog eens het tweeluik met Real Madrid en is het nog altijd actief in de KNVB-beker.

Ook spannend: hoe bereidt Ajax zich voor op het seizoen erna? Bepalende spelers zullen Amsterdam na dit seizoen verlaten. Wie komen ervoor terug? Directeur spelerszaken Marc Overmars stelde al positief te zijn over volgend seizoen en we hopen in die zin dat de ondeugende twinkeling in zijn ogen veelzeggend was.

Genoeg zaken aan de hand dus! Onder de warme zon in Florida moet Ajax zich onder ideale omstandigheden voorbereiden op al wat komen gaat. Lisandro Magallan sluit dan al aan bij de groep en wie weet welke nieuweling daar nog bijkomt. Hoe dan ook: vanaf zaterdag is de blik vol gericht op de tweede seizoenshelft. In Amerika staan in totaal negen trainingen op het programma.

Ajax doet zoals bekend mee aan de Florida Cup, waarin het twee Braziliaanse topclubs treft. De ploeg speelt in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 januari (1.00 Nederlandse tijd) tegen Flamengo. Sao Paulo, de vorige werkgever van David Neres, is een dag later op zaterdag 12 januari de sparringpartner. Deze wedstrijd wordt om 19.00 uur Nederlandse tijd afgetrapt.

Het is de eerste keer dat Ajax meedoet aan de Florida Cup. Het is de vijfde maal dat het toernooi wordt georganiseerd. De Amsterdamse deelname aan het toernooi past goed bij de plannen van Ajax in the US of A. Ajax heeft immers flink zijn tanden gezet in Amerika als land waar het partnerships wil sluiten en waar het in hartje Manhattan al een heus kantoor opende.

In Florida staat ook een gezamenlijke persconferentie met alle trainers en aanvoerders van de deelnemende clubs aan de Florida Cup gepland. We zijn dan ook alvast benieuwd naar foto's van Matthijs de Ligt en Erik ten Hag met Spiderman, The Hulk en Homer Simpson.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >