Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Valt het kwartje bij oud-Ajacied Bazoer wel in Utrecht...?

FC Utrecht verrast met het huren van Riechedly Bazoer. De oud-Ajacied zat op een dood spoor en komt op huurbasis tijdelijk over van VfL Wolfsburg.

08 januari 2019 - 10:16
bazoer-talent-1200
Knokt het voormalig talent van het jaar zich terug in Utrecht? © Pro Shots

Het was destijds een opmerkelijke overgang, toen de zestienjarige middenvelder in 2012 van PSV naar Ajax ging. Een groot talent, daar was iedereen het wel over eens. Bazoer werd een sterke pion onder trainer Frank de Boer. Een basiskracht ook. 

Onder Peter Bosz ging het echter mis voor het talent en kwam hij in de kruiwagen met kikkers terecht. Bazoer zei er destijds alles aan te doen om Bosz te overtuigen, maar toch raakte zijn geduld vrij snel op en besloot hij uit de kruiwagen te huppen richting Wolfsburg.

In Duitsland kwam hij tot 25 wedstrijden in de Bundesliga, maar een vaste waarde werd hij niet. Sterker nog: de Duitsers verhuurden de middenvelder tijdens de eerste helft van dit seizoen aan FC Porto. Daar ging het helemaal mis.

Bazoer kwam bijvoorbeeld te laat en nam de teamdiscipline tot ergernis van de Porto-leiding niet al te serieus. Bazoer kwam op een dood spoor terecht in Portugal. Bij Porto werd hij uit de selectie gegooid en ook bij Wolfsburg wilden ze de oud-Ajacied nog even niet terugzien.

Een vervelende situatie voor de nog altijd pas 22-jarige Bazoer, want een half seizoen niks doen schiet natuurlijk niet op. In Utrecht zagen ze om die reden hun kans schoon en besloten Bazoer binnen te hengelen. Een buitenkansje, zoals dat zo mooi heet.

In Utrecht hoopt Bazoer zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. “Riechedly wil in deze fase van zijn carrière investeren in zichzelf,” vertelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht op de clubwebsite.

En: “Iedereen kent zijn potentie en hij is erop gebrand om die bij FC Utrecht weer te laten zien in zijn eigen stad. Riechedly is een klasbak en we zijn er trots op dat we hem per direct aan onze selectie hebben toegevoegd.”

Voor Bazoer is het te hopen dat hij deze kans met beide handen aangrijpt. Een stap terug om er straks een paar vooruit te zetten. Het is nog altijd niet te laat. Hopelijk is dat kwartje bij Bazoer inmiddels ook gevallen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >