Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Toernooidirecteur: 'Kaartverkoop Florida Cup breekt alle records'

Ajax vertoeft de komende week in Florida om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Ook doet de ploeg mee aan de vijfde editie van de Florida Cup. Toernooidirecteur Ricardo Villar is daar maar wat blij mee!

03 januari 2019 - 15:26
orlando-city-stadium-1200
In dit stadion speelt Ajax tegen Flamengo en Sao Paulo. © Pro Shots

“De kaartverkoop breekt alle records,” stelt Villar tegenover Ajax Life. “We zijn blij dat Ajax meedoet. Er zijn hier in Orlando best veel Ajaxsupporters. Een aantal keek de wedstrijd tegen Bayern München in de Lion’s Pride, hun supportershome.”

De Braziliaan Villar vervolgt: “De Florida Cup is een uitstekend toernooi om tijdens de winterstop op niveau te blijven. Het deelnemersveld staat garant voor sportieve continuïteit, maar tegelijkertijd bieden we clubs mogelijkheden om commerciële activiteiten te ontplooien.”

Dat laatste is voor Ajax deze dagen van groot belang, al zal Erik ten Hag zich uiteraard zo veel mogelijk richten op het sportieve gebeuren. De trainer heeft negen trainingen geprogrammeerd tussen 5 en 12 januari.

Tijdens de Florida Cup neemt Ajax het op tegen twee Braziliaanse opponenten. De ploeg speelt in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 januari (1.00 Nederlandse tijd) tegen Flamengo. Tijdens de rust van dit duel komt Ky-Mani Marley een optreden verzorgen.

Sao Paulo, de vorige werkgever van David Neres, is een dag later op zaterdag 12 januari de sparringpartner. Deze wedstrijd wordt om 19.00 uur Nederlandse tijd afgetrapt.

Ajax speelt zijn beide wedstrijden in het Orlando City Stadium. Het is goed te weten dat deze alle twee live op Ziggo Sport worden uitgezonden.

Naast de wedstrijden om de Florida Cup is er voor de supporters genoeg te doen in Orlando, stelt Villar, die weet dat sport entertainment is. Zeker in Amerika!

“Er is een all-star game, waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat,” vertelt hij. “Oud-profs van de vier clubs spelen een Legends-toernooi en er is een supportersfeest in Universal Studios.”

Namens Ajax doen onder anderen John O’Brien, Aron Winter, Mario Melchiot en Edwin van der Sar mee aan het Legends-toernooi.

Meer over Ajax en Amerika in onze USA-special, die vrijdag bij leden op de deurmat valt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >