Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag zinspeelt op mogelijk aantrekken vervanger Lamprou

Het weifelende optreden van Kostas Lamprou tegen sc Heerenveen (4-4) gaat vast ten koste van zijn al troebele uitzicht op enige speelminuten. Is het niet op korte termijn, dan wel op de langere. Zelfs Erik Ten Hag laat ruimte voor speculatie.

21 januari 2019 - 09:51
lamprouvertrouwencar
De woorden van Ten Hag stellen Lamprou vast niet gerust. © Pro Shots

'Grillig' luidt de woordkeuze die de trainer toepast om het optreden van Lamprou te omschrijven. De Griekse vervanger van de niet topfitte Andre Onana zag er bij zeker drie van de vier tegentreffers niet goed uit, al mag je ook heus de defensie dingen verwijten.

Desondanks luidt de grote vraag nu: kan Ajax door met Lamprou als tweede doelman of moet er snel worden gehandeld? De keeper zaaide bij zijn meest recente optredens wel vaker twijfel over zijn kwaliteiten en de transfermarkt is nog open…

“Kostas speelde een grillige wedstrijd. Aan het einde redt hij ons, maar winnen en verliezen doe je samen. Ik neem het de totale ploeg kwalijk dat we tijdens de omschakeling qua restverdediging niet goed staan,” aldus Ten Hag.

Na enig aandringen van De Telegraaf laat de trainer echter toch iets meer in zijn kaarten kijken. “We hebben het allemaal gezien, iedereen heeft het gezien. Kostas keepte, denk ik, grillig.”

Als je tweede keeper ‘grillig’ keept en bovendien niet voor het eerst, moet er dan worden ingegrepen? Vergeet ook niet dat Lamprou eigenlijk zelfs derde keeper was en pas een promotie verdiende omdat Benjamin van Leer, inmiddels verhuurd aan NAC, niet voldeed.

“Ajax is altijd alert op de transfermarkt. Maar deze selectie is sterk genoeg om kampioen te worden,” vervolgde Ten Hag. Dus er wordt geen nieuwe tweede keeper gehaald? “Daar ga ik geen uitspraak over doen.”

Tot zo ver het vertrouwen in Lamprou, kunnen we wel concluderen...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >