Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt dat Frenkie nog dominanter moet worden

Het is van alle tijden: jonge talenten vergelijken met grootheden uit het verleden. Waarschijnlijk heeft het te maken met het verlangen van media en supporters naar nieuwe helden. Erik ten Hag vindt daar iets van.

02 januari 2019 - 09:52
hag-frenkie-1200
Ten Hag stelt dat De Jong nog dominanter moet worden. © Ajax Images

Frenkie de Jong is in de media al meer dan eens vergeleken met Johan Cruijff. Een vergelijking waar de speler zelf helemaal niets mee kan en Frenkie vindt het ook helemaal niet tof. Een beetje belachelijk zelfs.

In Voetbal International is zijn coach Erik ten Hag ook duidelijk in zijn mening. “Jullie als media plakken zo’n speler heel snel een sticker op. Nieuwe Cruijff... Hou op, dat mag je zo’n jongen niet aandoen. Laat hem asjeblieft vooral zijn eigen identiteit behouden en die verder ontwikkelen.”

Het is allemaal niet nieuw. Jairo Riedwald, Riechedly Bazoer, Hedwiges Maduro waren allemaal al eens de nieuwe Frank Rijkaard. Je weet nu al dat de arme Ryan Gravenberch dit stempel ook krijgt opgedrukt. Kwestie van tijd.

Ten Hag stelt in VI dat De Jong nog dominanter moet worden, vooral in de eindfase. De middenvelder heeft inmiddels vier maal doel getroffen in de eredivisie en dat kan gezien de kwaliteiten en de tweebenigheid van de Ajacied nog beter, is de trainer van mening. Het was volgens Ten Hag sowieso nog even zoeken naar dé positie van De Jong.

“Het heeft even geduurd voordat hij er stond, maar dat had te maken met de zoektocht naar zichzelf. Was hij een 10, een 6 of juist een 8? We hebben hem nog centraal achterin gehad, doordat we met Frenkie op die plek gewoon heel goed speelden.”

In de tweede seizoenshelft van het afgelopen seizoen kon Ten Hag lang niet over zijn speler beschikken en dat hakte er volgens de trainer in. “Zuiver hypothetisch, he: ik denk dat wij vorig jaar een grote kans hadden gehad kampioen te worden, als Frenkie niet geblesseerd was geraakt.”

Dan dit seizoen maar trainer!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >