Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Prachtig: luister naar Frenkie die zijn verbeterpunten opsomt!

Het is al een maandje of zes Frenkie de Jong voor en Frenkie de Jong na. De beste uitvinding sinds het gesneden brood kwam bij Ajax op het middenveld te spelen en een hype was geboren. Frenkie wordt gelinkt aan de grootste clubs die er bestaan, maar is nog lang niet uitgeleerd. Luister eens!

23 december 2018 - 21:05
frenkieutrechtcar
Frenkie meldt zich in Utrecht om een lekker potje te ballen. © Pro Shots

Interviews met Frenkie zijn altijd de moeite waard. En dat geldt niet voor ieder gesprek met een 21-jarige. Maar met Frenkie is het anders. Gooi er een kwartje in en er komen voor een euro teksten uit zijn mond. En nog interessante teksten ook. Er is geen sprake van lullen om het lullen.

Dit bleek in Utrecht eens te meer het geval. De terugblik van Frenkie op de overwinning (1-3) op de plaatselijke FC geloven we wel, want we kijken liever vooruit. Want 2019 wordt het jaar waarin de Ajacieden weer prijzen gaan pakken, toch? En Frenkie heeft ook zijn eigen plannen, zo blijkt.

We doelen hier niet direct op een transfer. Frenkie gaf eerder al aan dat bij Ajax blijven misschien ook wel een serieuze optie is. Het is natuurlijk moeilijk in te schatten of dit echt zo is, maar feit is en blijft dat de middenvelder ook in de Johan Cruijff Arena nog genoeg kan bijleren.

Frenkie komt ongetwijfeld tot een afgewogen beslissing en veel hangt af van zijn ontwikkeling in de eerste helft van 2019. Hij heeft nogal wat doelen voor ogen. “Ik wil heel veel ontwikkelen,” steekt Frenkie enthousiast van wal in dit vraaggesprek met Fox Sports. Klik hier voor de complete versie.

“Ik kan mijn afstandsschot zeker nog ontwikkelen. Ik denk dat dit een belangrijk onderdeel kan zijn als teams teruggetrokken tegen je spelen. Ik kan mijn lange pass nog ontwikkelen. Die is zeker niet slecht, maar het kan veel strakker, zowel met links als met rechts,” aldus Frenkie.

Was dit het dan? Nee, we zijn pas halverwege. Frenkie vervolgt: “Ik kijk nu vaak kort om me heen in de opbouw en kan vaker diep kijken, zodat ik dat ook ga beheersen. In de laatste fase kan ik iets meer doen en beslissender zijn. Sneller de steekpass geven, maar niet te geforceerd omdat je dan balverlies gaat lijden, en zo zijn er nog veel meer dingen.”

Als je dit hoort, zou je niet denken dat het gaat over een speler die Paris Saint-Germain, Manchester City en FC Barcelona maar wat graag zien komen. En als dit moment morgen aanbreekt, is dat geen enkel probleem. Waar ligt het plafond van Frenkie? Daar durft hij dan weer geen voorspelling over te doen.

“We gaan zien waar mijn lat ligt, dat moeten we echt in de komende jaren gaan zien, want ik weet het niet. Het is altijd afwachten. Als ik nu zeg dat ik de Europese top ga halen, word ik erop gepakt. Je kunt altijd teruggepakt worden op je woorden en het is moeilijk te voorspellen. Ik ga mijn best doen en dan zien we het wel.”

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1076837835322392576

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >