Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reiziger: ‘Johnsen moet eigenlijk wekelijks de beste van het veld zijn’

Jong Ajax speelde zondag met 2-2 gelijk tegen Jong PSV. De ploeg van Michael Reiziger miste een hoop vaste krachten, maar toch vond Dennis Johnsen zichzelf terug op de bank.

13 januari 2019 - 17:08
johnsen-1200
Komt het nog goed met Johnsen in Amsterdam? © Pro Shots

De Noorse aanvaller staat er nog altijd niet echt lekker op in Amsterdam en worstelt veelal met zijn vorm. Soms laat hij heerlijke dingen zien die veel kwaliteit verraden, maar het is ook vaak ronduit matig wat hij laat zien. Alles of niks eigenlijk.

Over zijn plek op de bank tegen Jong PSV was Johnsen niet verrast, want hij had al een poosje last van wat knieklachten.
 
Direct na rust bracht Reiziger de buitenspeler alsnog in de ploeg en Jong Ajax draaide in de tweede helft echt prima. Toch lukte het de beloftenploeg niet om de drie punten te pakken, waarmee het zichzelf flink te kort deed.
 
“Het is ontzettend frustrerend,” stelde Johnsen na afloop voor de camera van Fox Sports. “We creëerden veel meer kansen en vlak voor tijd was er die grote kans voor Brian Brobbey, die had hij moeten maken.”

Over zijn situatie in Amsterdam sprak Johnsen realistische taal. “Ik heb lastige maanden gehad. Ik presteerde niet zo goed en dan krijgen andere spelers een kans. Het is moeilijk om elke week heel goed te spelen. Het is vaak nog te wisselvallig en ik moet stabieler worden.”
 
Johnsen koestert in elk geval geen wrok richting Reiziger. “Je kunt de trainer niet de schuld geven. Als je niet presteert, dan moet je eerst naar jezelf kijken," klonk het zelfkritisch. Het is de vraag of het nog goedkomt met de aanvaller van wie aanvankelijk zo veel werd verwacht in Amsterdam.
 
Reiziger wilde er niet al te veel over kwijt, maar stelde dat de trainers veel met Johnsen bezig zijn. “We praten veel met hem. Hij heeft heel erg veel kwaliteiten. Daarmee moet hij eigenlijk wekelijks de beste van het veld zijn en dat lukt hem nog niet. Of het een mentaal iets is? Dat kan.“

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >