Gelijkspelend Jong Ajax doet zichzelf te kort tegen Jong PSV

Jong Ajax en de leeftijdsgenoten van PSV hebben zondag in Amsterdam met 2-2 gelijkgespeeld. De Jong Ajacieden maakten absoluut aanspraak op een overwinning, maar kregen dat helaas niet voor elkaar.

13 januari 2019 - 16:29
jong-ajax-1200-psv
Ajax had de drie punten moeten pakken, maar deed zichzelf tekort. © Pro Shots

De ploeg uit Eindhoven nam een zwaar bevochten puntje mee de spelersbus in, waardoor het Jong Ajax niet gelukt is om de rivaal op de ranglijst te passeren.

Ajax kwam op een bomvol sportpark De Toekomst op voorsprong via Danilo Pereira. Nicolas Kühn gaf de bal mee aan de mee opgekomen Sergino Dest. De rechtsback trok de bal laag en strak voor en Danilo wist daar wel raad mee en mikte raak.

Lang genoot de ploeg van Michael Reiziger niet van de voorsprong, want nog geen twee minuten later stond het alweer 1-1. Doelman Stan van Bladeren zat mis bij een corner, waar Dirk Abels van profiteerde.

Na rust bracht Reiziger Dennis Johnsen in de ploeg voor Leo Thethani. De Noorse buitenspeler staat er nog altijd niet al te best op in Amsterdam en begon op de reservebank.

De aanvaller gaf de bal een kwartier na rust mee aan Kühn die een uitstekende voorzet op Danilo in huis had, die met zijn hoofd zijn tweede treffer van de wedstrijd maakte en zijn achtste van het seizoen.

Toch hield een beter spelend Ajax ook deze voorsprong niet vast. Abels stak Bertalan Kun weg en de eerste kans van de tweede helft voor Jong PSV was gelijk raak: 2-2. Het was allemaal niet nodig, want de Ajacieden hadden simpelweg het betere van het spel.

Vlak voor tijd vergat Ajax de trekker over te halen. Invaller Brian Brobbey kreeg een honderd procent kans. De spits moest van dichtbij scoren, maar tot zijn eigen ongeloof prikte hij de bal langs de verkeerde kant van de paal.