Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar kijkt alweer uit naar ontvangst bij De Kuip

Klaas Jan Huntelaar en zijn ploegmakkers bereiden zich in Florida voor op de tweede seizoenshelft. Direct na de winterstop volgen Heerenveen-thuis (twee keer) en Feyenoord-uit. De spits kijkt er al naar uit.

07 januari 2019 - 12:04
huntelaar-kuip-1200
Huntelaar verschalkt doelman Jones in de vorige editie van Feyenoord - Ajax (1-4). © Pro Shots

In de officiële Ajax podcast stelt de aanvaller dat het altijd genieten is als de Ajaxbus Rotterdam binnenrolt. De rivaliteit is dan altijd goed voelbaar. Dat zal zondag 27 januari niet anders zijn.

“Ik vind het mooi, het geeft extra energie. Het is mooier dat ze er staan dan dat je - bij wijze van - bij Excelsior aankomt en er niemand staat.”

Geïntimideerd voelt Huntelaar zich niet, maar de routinier is door de jaren heen ook wel wat gewend geraakt. “Je verwacht niet dat er iets gaat gebeuren, al is er in het verleden wel een keer iets met Richard Witschge gebeurd.”

Bij Witschge ging er ooit eens wat door de ramen heen. De middenvelder ging destijds voor zijn eigen veiligheid onder de stoel liggen. Ook Tijjani Babangida is wel eens onder de banken gekropen, al speelde de Nigeriaan vervolgens Louis van Gaal destijds een prima wedstrijd, die in 2-2 eindigde.

Huntelaar stelt dat de meeste spullen afketsen op de ramen. “Ze gooien altijd spullen, ja, zeker. Dat is het mooie aan die wedstrijd,” vervolgt Huntelaar. “Je voelt direct de beladenheid. Als je de resultaten ook bekijkt, zie je dat het in ons voordeel werkt. Ik vind het fantastisch.”

De 35-jarige aanvaller denkt vooralsnog niet aan het einde van zijn carrière. “Ik ga net zo lang door tot ik het gevoel heb dat mijn lichaam begint te haperen. Hoe ik fit blijf? Goed leven, goed slapen en goed trainen. Voor mij is het meer hobby dan werk en dat is wel lekker.”

Marc Overmars was eerder al enorm positief over de rol van Huntelaar en liet doorschemeren dat de kans groot is dat Huntelaar nog een jaar bijtekent in Amsterdam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >