Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

‘Fantastische’ Huntelaar lijkt dichtbij extra jaartje Ajax

Als het aan Marc Overmars ligt, dan plakt Klaas Jan Huntelaar (35) er na dit seizoen nog een extra jaartje Ajax aan vast.

30 december 2018 - 15:38

Dit maken we op uit het gesprek tussen de directeur spelersbeleid en het eigen clubkanaal. Overmars is dik onder de indruk van wat zijn ervaren spits nog altijd brengt. Het contract van Huntelaar loopt deze zomer af, maar het lijkt erop dat hij ook volgend seizoen van de partij is.
 
Al bij zijn terugkeer gaf Huntelaar aan zich te schikken in een rol achter Kasper Dolberg. In de praktijk liep het vaak anders en stond de Nederlander regelmatig aan de aftrap. Natuurlijk staat de tijd ook voor Huntelaar niet stil, maar hij staat nog altijd binnen de lijnen met een ongekende drive.

Dat laatste is Overmars duidelijk ook niet ontgaan en hij ziet Huntelaar dan ook als een voorbeeld voor het jonge grut bij Ajax. “Ik moet zeggen dat Klaas zijn sport op een fantastische wijze bedrijft en daarmee van waarde is voor Ajax. Het is nu nog wat vroeg, maar we gaan op korte termijn met elkaar om tafel.”

Wie Huntelaar ziet trainen en spelen weet dat hij een op en top professional is. Het plezier spat er nog altijd af bij de routinier. “Wat je hoopt dat hij laat zien, dat laat hij ook zien,” stelt Overmars. “Of het nou als invaller is of als basisspeler. Hij heeft zo’n drive om er elke keer weer het beste uit te halen en om belangrijk te zijn. Dat laat hij zien.”
 
Belangrijk is Huntelaar ook dit seizoen al een aantal keer geweest. In de eredivisie trof hij achtmaal doel, in de beker eenmaal en in Europees verband vond hij viermaal het net. De aanvaller heeft al een aantal keer laten weten graag nog eens kampioen van Nederland te willen worden. Een prijs waar hij al een aantal keer net naast greep.
 
Overmars: “Ik moet zeggen dat ik het fantastisch vind wat hij laat zien. Zulke spelers moet je zien te behouden voor je club.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >