Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hongerig Ajax volgens Ten Hag klaar voor hervatten titelstrijd

Erik ten Hag kijkt met een positief gevoel terug op het trainingskamp in Florida en stelt dat zijn ploeg goed weet wat er voor nodig is om kampioen te worden.

14 januari 2019 - 11:45
ten-hag-1200-over-kamp
Ten Hag heeft prima kunnen werken in Florida © Pro Shots

Natuurlijk koos Ajax voor een groot deel voor Florida vanwege commerciële doeleinden, maar de trainer focuste zich in Amerika logischerwijs vooral op het voorbereiden van zijn ploeg voor de zware tweede seizoenshelft. Deze gaat zondag van start met de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

“We hebben een heel goed trainingskamp gehad,” constateert Ten Hag tevreden bij Ajax TV. “Er is heel goed gewerkt. We hebben goede analyses gemaakt. Deze groep is ervan doordrongen wat er voor nodig is om kampioen te worden en dat we ook voor de bekerwinst moeten gaan. We willen op drie fronten blijven strijden.”

Toch zag de trainer een eerste helft tegen Sao Paulo (2-4) die hem niet tevreden stelde. “We zitten in de goede richting, maar we moeten nog beter. We moeten elke dag het maximale geven en dus niet zo op het veld staan als in de eerste helft tegen Sao Paulo, want dan word je afgestraft.”

Ajax liet zich zaterdag in de eerste 45 minuten aardig afbluffen, zag Ten Hag ook. “Het was zeker fel tegen Sao Paulo, maar dat hadden we ook kunnen weten. In de eerste helft was onze handelingssnelheid te laag en dan kan de tegenstander in de duels komen en moet je een aantal counters toestaan. Dat was gewoon niet goed.”

De tweede helft richtte zijn ploeg zich echter goed op en trok het de winst naar zich toe. “Toen liet mijn ploeg zijn ware gezicht zien. Dat ze die drive hebben, dat ze weerbaar zijn en dat ze willen winnen. Deze groep is heel hongerig,” aldus Ten Hag die zijn spelers in Amerika hard liet werken, maar ook ruimte gaf voor de nodige ontspanning.

Ten Hag is normaal gesproken geen groot voorstander van vriendschappelijk voetbal, maar kon de sparringpartners Flamengo en Sao Paulo goed waarderen. “Dit was ook geen vriendschappelijk voetbal. Het waren goede tegenstanders, die strijdbaar waren en vochten in de duels. Daar heb je dan ook wat aan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >