Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gooier vuurwerkbom Utrecht-uit krijgt taakstraf van 150 uur

Er is nieuws over de 32-jarige dwaas die het nodig vond een vuurwerkbom op het veld te gooien tijdens FC Utrecht - Ajax (1-3). Het projectiel ontplofte vlak bij Andre Onana, die er aardig van schrok. De man krijgt een taakstraf opgelegd.

02 januari 2019 - 18:07
onana-bom-1200
Het was voor Onana even flink schrikken in Galgenwaard... © Pro Shots

De man werd gelukkig al snel in de spreekwoordelijke kraag gevat en mocht Kerst vieren in de cel. Hij mocht zich woensdagmiddag voor de rechtbank verantwoorden, zo lezen we in het Algemeen Dagblad. De rechter legde de man, die vier dagen voorarrest voor de kiezen had gekregen, een taakstraf op van 150 uur.

Het verweer van de supporter was niet bijster sterk. Hij probeerde de rechter ervan te overtuigen dat hij dacht met een stuk siervuurwerk te gooien. “Het leek heel erg op een ander stuk dat ik voor de wedstrijd had gegooid. Daar kwam alleen maar een lichtflits af. Toen ik de klap hoorde, schrok ik wel,” tekent het AD op uit de mond van de dertiger.

“Ik had helemaal niet de bedoeling Onana te laten schrikken of te verwonden,” klonk het verder nog. “Ik gooide het echt heel duidelijk niet in zijn richting.” Het stuk vuurwerk kwam toch vrij dichtbij de keeper tot ontploffing. Het is allemaal niet heel overtuigend en het is sowieso niet bijster slim om überhaupt vuurwerk op het veld te werpen.

De rechter was dan ook niet onder de indruk, zeker toen er beelden van het hele gebeuren werden vertoond. Daarop was te zien dat de vuurwerkgooier na zijn daad stond te schreeuwen en te gebaren. De beklaagde ontkende echter de bewuste man op de beelden te zijn, maar hij ontkende wel meer.

Zo zei hij ook totaal niet te weten dat het verboden was om vuurwerk mee naar binnen te nemen. Dat is toch tamelijk ongeloofwaardig. Ook probeerde hij de rechter er nog van te overtuigen dat hij het ‘allemaal sfeerverhogend’ had bedoeld.

Tja.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >