Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Labyad: 'Ik ben geen vriendje van Ten Hag'

Zakaria Labyad heeft zijn eerste volledige wedstrijd in Ajaxshirt achter de rug. Hij moest er op wachten tot Ajax eind september in een bekerpotje aantrad tegen de amateurs van Te Werve. Het werd 0-7 en Labyad scoorde twee keer. Hoog tijd om eventjes bij te praten!

27 september 2018 - 15:07
superzakacar

Zakaria, was het fijn om weer tussen de lijnen te staan?
“Het was lang geleden dat ik een hele wedstrijd speelde, dus dit was natuurlijk heel fijn. Ik ben een voetballer en geniet als ik op het veld sta. Ik probeer op de trainingen te laten zien dat ik wil spelen.”

Tegen amateurs speel je toch op een lager tempo, ben je nu moe?
“Het is niet zo dat ik kapot ben. Het tempo was toch anders dan tegen een profclub. Dit was een beetje het niveau van straatvoetbal, wat ik vroeger zelf ook altijd speelde. Ik train hard en werk veel voor mezelf. Ik doe iedere dag iets extra’s na de reguliere trainingen om mezelf fit te houden. Ik doe op hoog tempo loopjes, zit veel in de gym en werk met onze fysieke trainers.”

Is het nog zoeken naar het goede gevoel als je dan eindelijk mag spelen?
“Het is natuurlijk eventjes zoeken inderdaad, want je hebt lang niet gespeeld en het is altijd fijn om weer minuten te maken. Ook tegen amateurs. Ik hou van voetbal en het maakt mij niet uit tegen wie ik speel.”

Het is dan wel zo lekker om twee keer te scoren!
“Ik ben gehaald om doelpunten te maken en belangrijk te zijn. Met alle respect voor de amateurs van Te Werve, maar ik vind het leuk dat het is gelukt. Over die kopbal: ik kopte de bal door en hij belandde in het doel. Al wilde Carel Eiting de bal volgens mij niet eens naar mij spelen. Ik kopte vorig jaar voor FC Utrecht raak tegen Zenit Sint-Petersburg, maar je mag me na deze kopbal zeker geen specialist noemen.”

'Ik train hard en werk veel voor mezelf. Ik doe iedere dag iets extra’s na de reguliere trainingen om fit te blijven'

“Met schieten ben ik wel specialist. De verdedigers probeerden de bal te blokken, maar ik wist dat de korte hoek vrij was. De keeper rekent toch eerder op een bal in de verre hoek. Ook op mijn schot train ik dagelijks extra. Elke dag weer.”

Je checkte op een gegeven moment een rugnummer van een speler van Te Werve. Was dit met het oog op shirtje ruilen na afloop?
“Haha, nee. Dat was die schopper! Hij liep de hele tijd te schoppen. Dan is het thuis verkeerd opgevat. ‘Waarom schop je zo? Dit is een mooie wedstrijd, geniet er nu van,’ zei ik. Dit is voor die jongens de wedstrijd van hun leven, dus ik snap het enthousiasme.”

Hoe moet het nu verder in de jacht op een basisplaats?
“Ik moet de minuten die ik krijg zo goed mogelijk invullen en belangrijk zijn, plus hard blijven trainen.”

Heb je tijdens je stroeve invalbeurt tegen VVV-Venlo een kans op meer speeltijd verspeeld?
“Ik baalde er natuurlijk van, maar geen enkele speler mag op één wedstrijd worden beoordeeld. Ik had me er veel van voorgesteld, maar het liep niet zoals wij graag wilden. Het hele elftal miste eigenlijk veel kansen, ikzelf ook.”

Jij wordt nog wel een omschreven als ‘vriendje van Ten Hag’, hoe sta je daar zelf in?
“Daar mag absoluut een streep door. Dat is verzonnen door de media. Als Louis van Gaal spelers meeneemt naar een andere club dan wordt er niets van gezegd, maar bij onze trainer wel. Ik speel niet zo veel, dus je ziet dat ik geen vriendje van Ten Hag ben.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >