Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar bereid grote aankopen te doen als mogelijkheid zich voordoet

Ajax verraste deze transferperiode met grote aankopen zoals Daley Blind en Dusan Tadic. Waar voorheen talenten de gaten van vertrokken spelers opvulde, lijkt Ajax nu sneller de portemonnee te trekken. Algemeen directeur Edwin van der Sar schoof aan bij Inside Ajax om het een en ander toe te lichten.

08 september 2018 - 13:43
Sar_site_foto

“Het is anders dan voorgaande jaren,” begint Van der Sar. “Ik denk dat we vrij vroeg dit jaar hebben aangegeven dat we de groep intact wilden houden. Er waren wat mensen die twijfelden, maar we hebben uiteindelijk een gebalanceerde selectie neergezet.”

Een fijne selectie staat er zeker en daar verdienen Marc Overmars en Van der Sar dan ook een plusje voor. Het is knap dat Ajax met Blind en Tadic twee spelers uit de Premier League weet te strikken en het lijkt erop dat de club een nieuwe weg is ingeslagen. Kunnen we dan de komende jaren structureel grote aankopen verwachten?

“Het geld is er, maar dan moet wel de juiste mogelijkheid zich voordoen. Het valt nu precies goed met jongens die een andere uitdaging wilden. Daley zat bij Manchester United op de bank en Dusan wilde graag in de Champions League spelen en een keer kampioen worden. Dan valt alles precies op z’n plek.”

'We kijken niet alleen maar naar de grote namen en durven talenten ook een kans te geven.'

Het aantrekken nieuwe spelers voelt als een soort trendbreuk. Voorgaande jaren werden talenten doorgeschoven als er een speler vertrok. Soms met en soms zonder succes. Volgens Van der Sar blijft die filosofie onveranderd.

“Jeugd is het belangrijkste wat we hebben bij Ajax. We kijken niet alleen maar naar de grote namen en durven talenten ook een kans te geven. Zo’n aankoop als Andre Onana is typisch Ajax. Van vijfde keeper bij FC Barcelona naar eerste keeper bij Ajax. Als je ziet hoeveel zelfopgeleide spelers al op een hoog niveau spelen, dan doen we echt heel veel goede dingen.”

De selectie staat, Erik ten Hag lijkt zijn draai te hebben gevonden en het vertrouwen van de directie is er. “Je merkt ook steeds meer dat de spelers echt voor hun trainer en voor de club resultaat willen behalen. Het doel is om de titel te winnen en Europees aan te haken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >