Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer Te Werve gaat los in rust van bekerduel met Ajax

Als je zeven niveaus lager voetbalt dan Ajax is het helemaal geen schande om met 0-7 te verliezen. Het grote niveauverschil maakt een nederlaag echter niet gemakkelijker te accepteren, zo blijkt uit de reactie van de trainer van HVV Te Werve in de rust.

27 september 2018 - 11:22
wervecar-2
Van Oostrom trekt het slecht dat Ajax voor rust vier keer scoort. © Pro Shots

Het beviel trainer Huib van Oostrom helemaal niets wat hij zag tijdens de eerste helft van het KNVB-bekerduel tussen Te Werve en Ajax. De tweedeklasser had het zeer lastig met de lopende Ajacieden, waardoor er voor rust vier maal gescoord kon worden.

Die tussenstand leverde in ieder geval vermakelijke beelden op. Die beelden werden geschoten door Omroep West, dat in de rust aanwezig mocht zijn in het kleedlokaal van Te Werve.

“Tsjongejongejonge, 15, 38 en 6 komen constant aan de bal. Ga je daar naartoe, dan loopt 6 weer vrij. Loop gewoon met je man mee,” beet Van Oostrom zijn spelers toe. Mooie beelden, maar je vraagt je ook af wat je anders kunt verwachten.

https://twitter.com/OmroepWestSport/status/1045035992963575808

“Mijn snode plannen vielen al in de tiende minuut in het water,” verklaarde de coach naderhand tegenover Fox Sports. Vooral Carel Eiting zat Te Werve dwars. “Mijn nummer 8 loopt niet mee met nummer 15, ik weet niet hoe hij heet. Maar dat gebeurt twee keer en er vallen twee doelpunten.”

“Ik heb duidelijk aangegeven dat je rekening moet houden met lopende mensen. Als je dan 34 jaar bent en ik wil niemand afkatten, maar alleen naar de bal kijkt... Dan mis je toch iets. Terwijl ik het uitgelegd heb.”

Van Oostrom vond dat zijn ploeg te veel ontzag toonde voor de spelers van Ajax. “Ik neem het zo ook niet kwalijk, het verschil in niveau was groot. Maar als je weet dat je met je man moet meelopen, moet je niet naar de bal blijven kijken. Kom op, zeg. Het zijn Ajacieden, maar dat zijn ook maar mensen.”

Te Werve mag zaterdag op voor een herkansing tegen VELO.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >