Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer AEK ziet ploeg angstige indruk maken in JC Arena

De trainer van AEK Athene, Marinos Ouzounidis, is teleurgesteld in de manier waarop zijn ploeg voor de dag kwam in de Johan Cruijff Arena. De Grieken kregen met 3-0 klop en konden aanvallend geen vuist maken. Verdedigend bleef de deur evenmin op slot.

20 september 2018 - 13:40
trainercar
Er is in de tweede helft geen houden aan voor AEK. © Pro Shots

Het zag er 45 minuten lang naar uit dat AEK de eerste tegenstander werd die Ajax in eigen huis aan de ketting kon leggen in een Europese wedstrijd. Maar zodra het treffen werd hervat, was het Ajax dat de klok sloeg en werd snel orde op zaken gesteld.

De openingstreffer viel door AEK niet meer weg te poetsen, waarna de onvermijdelijke nederlaag slechts nog een kwestie van tijd bleek. “Als je stopt met voetballen, volgt een bestraffing in de vorm van meer doelpunten,” concludeert Ouzounidis in Griekse media.

AEK kreeg in de eerste helft een goede kopkans op een moment dat Ajax even zoekende was naar goede oplossingen, maar daar bleef het wat doelgevaar betreft ook wel bij. De handschoenen van Andre Onana bleven schoon. Hij kan ze zondag weer aantrekken.

“We oogden angstig, terwijl je in de Champions League zonder angst moet voetballen. Je mag in een wedstrijd als deze niet teleurstellen. We werden later wel wat strijdbaarder, waardoor we ook kansen kregen,” vervolgt de coach, die blijkbaar doelgevaar constateerde.

Hoe dan ook, met Dusan Tadic in de punt van de aanval wist Ajax extra diepte in zijn spel te krijgen en AEK verder terug te dringen. “Ajax scoorde direct na rust, zoiets mogen wij niet accepteren. Het is geen schande om tegen Ajax op achterstand te komen. Helaas accepteerden we het wel en dat is niet goed, meer teleurstelling en agressie was op z’n plaats geweest.”

AEK miste vanwege schorsingen drie basisspelers en dat bleek in Amsterdam te veel van het goede. Er volgen nog vijf groepswedstrijden, maar die schorsingen zijn niet zomaar verdwenen. Dit is pas het geval in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Ajax. Dan praat je al over speelronde vijf.

Ouzounidis: “Het is kwalijk dat we er na de 1-0 niet meer in geloofden, maar dit is een goede les voor ons geweest. Het kan vaker gebeuren dat we tijdens deze groepsfase een tegendoelpunt incasseren, maar daar moeten we toch echt anders mee omgaan.”

 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >