Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt dat Ajax Vitesse-uit goed 'heeft aangenomen'

Weet je nog wat er vorig seizoen tegen Vitesse gebeurde? Ajax ging onderuit, twee keer maar liefst en beide keren op pijnlijke wijze. Hoe anders is het leven anno 2018. De Ajacieden scoorden binnen twintig minuten maar liefst drie keer en wonnen met 0-4. Erik ten Hag stond te genieten.

02 september 2018 - 20:49
UsershyraProjectsajax_dataimages3ee656fc4c1e0f180c7266f9d2f028c8_normal
Het eerste blok van het seizoen is uitstekend verlopen. © Pro Shots

Als je in Arnhem kort na de aftrap twee keer met je ogen knipperde, kon je zomaar twee doelpunten van Ajax missen. Hakim Ziyech en Klaas Jan Huntelaar sloegen binnen de kortste keren toen en toen Dusan Tadic er na 19 minuten 0-3 van maakte, was de overwinning wel al binnen.

“Vooraf beschouwden we Vitesse ook als een tegenstander uit de Champions League omdat we het tegen deze ploeg vaak moeilijk hebben. De duels met Vitesse gingen vorig seizoen twee keer verloren, maar we hebben deze wedstrijd goed aangenomen en zaten er vanaf de start goed in,” concludeert Ten Hag in de microfoon van de NOS.

“We hadden totale regie en stonden binnen zeven minuten op een 0-2-voorsprong. Zo zie je het graag, dan wordt het leven een stuk gemakkelijker,” vervolgt de trainer, die dit seizoen tot dusver werd geconfronteerd met een Ajax dat vooral veel kansen nodig had om tot scoren te komen. Dit keer ging het allemaal soepel, erg soepel, heel erg soepel.

“We wilden direct een signaal afgeven en dat lukte fantastisch goed. Het druk zetten ging goed, net als het spel in balbezit, tussen de linies spelen, mensen goed bereiken en we waren effectief,” luidt de lange opsomming die Ten Hag in petto heeft. “Zoiets mag alleen niet leiden tot gemakzucht. En ik snap heus dat mijn spelers geen robots zijn, maar dan pressen we niet meer en zakt ons baltempo te laag. Dat is wel een verbeterpunt.”

Het was na twintig minuten natuurlijk nog niet gespeeld, maar Ten Hag kan erin komen dat iedereen die niet professioneel met voetballen bezig is zo redeneert. “De eerste helft was genieten geblazen. Ons plan ging de eerste fase uitstekend op. We konden heel goed tussen de linies komen en waren ook dreigend vanaf de flanken. We moeten alleen daarna niet in de spaarstand schieten, want dat kost juist energie. Dan moet je er steeds achteraan. Als we tot het besef komen dat je zo'n wedstrijd door moet trekken, wordt het nog gemakkelijker en haal je er nog meer plezier uit.”

We komen op een later moment terug op de tactische vondst van Ten Hag om David Neres een vrije rol te geven kort achter spits Klaas Jan Huntelaar.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >