Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag verbindt weinig conclusies aan zevenklapper

Als je als Ajax zijnde een bekerduel met een tweedeklasser moet spelen, dan kun je het bijna niet goed doen. Het publiek verwacht dubbele cijfers, terwijl je als trainer vooral je spelers heel wilt houden.

27 september 2018 - 09:37
hag-1200-2
Ten Hag vindt dat Ajax zijn plicht heeft gedaan. © Pro Shots

Erik ten Hag zag zijn ploeg vol reserves zevenmaal doel treffen en was na afloop ook best tevreden. “Je moet je plicht doen en dat hebben wij gedaan,” stelt de coach voor de camera’s van Fox Sports. “We hebben geprobeerd op een hoog tempo te spelen. Gelukkig wilde de tegenstander er een wedstrijd van maken.”

Veel conclusies wilde Ten Hag niet aan het bekerpotje verbinden, al zal hij blij zijn geweest dat Kasper Dolberg weer aan het goede gevoel kon werken. “Stapje voor stapje komt hij dichterbij. Hij is nu fit en blessurevrij. De laatste vijf procent kun je alleen in wedstrijden pakken. Kasper wil bijdragen aan het succes en is hongerig om een rol te gaan spelen.”

De Deen trof eenmaal doel na een fijn steekballetje van Carel Eiting. Met een handige voetbeweging werkte Dolberg de bal beheerst achter de doelman. Iets later kogelde hij een bal snoeihard op de onderkant van de lat. In dat schot zat wel het nodige venijn.

Ten Hag zag het allemaal tevreden aan, maar verbindt verder niet al te veel conclusies aan een overwinning op een tweedeklasser. “Met alle respect, maar dit resultaat is nietszeggend. We wilden het publiek wat bieden en al met al is dit een prima resultaat richting Fortuna Sittard-uit.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >