Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag trots en geagiteerd na mooie winst op AEK

Erik ten Hag is een trots man en dat is ook meer dan terecht na een fraaie 3-0-zege op de landskampioen van Griekenland. De trainer zag negentig minuten lang een goed Ajax en dulde na afloop geen kritiek op het spel van zijn ploeg.

20 september 2018 - 09:26
hag-1200
Ten Hag wilde niets weten van een mindere eerste helft. © Pro Shots

De van tevredenheid glimmende oefenmeester verscheen na het laatste fluitsignaal voor de camera’s van Ziggo Sport. De verslaggever vroeg Ten Hag naar het verschil tussen de eerste en de tweede helft. Waarom de eerste ‘wat stroperig’ was en de tweede niet. Het was tegen het zere been van de trainer.

“Hoe kom je daar nou bij,” bijt Ten Hag direct van zich af. “Dan heb ik een andere wedstrijd gezien, want ik vond ons de eerste helft al heel goed spelen. Natuurlijk, het kan altijd beter, maar deze tegenstander stond heel gesloten. Hoe kun je nou zeggen dat we de eerste helft niet goed spelen?”

“Maar dat zei ik niet,” countert de verslaggever, maar Ten Hag is nog niet klaar. “Je impliceert dat de eerste helft niet goed was. In jouw vraag zat al een mening opgesloten en die vind ik niet correct.”

Ten Hag is van mening dat zijn spelers een absolute topprestatie leverden. “AEK stond heel compact en dan moet je de ruimte maar zien te vinden. In de eerste helft is het vaak investeren en na rust sloegen direct toe. Maar we speelden negentig minuten goed,” aldus de coach die de hele avond flink had genoten.

“Ik zag drie goede goals en beleefde een heel mooie Europese cup-avond. Het stadion er vol achter. Er hing een fantastische en echte Europees sfeer."  

Ajax staat na de eerste speelronde in de groepsfase op doelsaldo bovenaan in groep E. Bayern München won met 2-0 van Benfica, dus bezet Ajax voor zo lang het duurt in elk geval nog even de eerste plek. Je kunt het Champions League avontuur slechter beginnen, nietwaar?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >