Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Simpele zege Jong Ajax bij rentree hyperactieve Cerny

Jong Ajax is de koppositie van de Keuken Kampioen Divisie tot drie punten genaderd. De talenten van De Toekomst hadden werkelijk niets te duchten van het laaggeklasseerde Helmond Sport en wonnen met 2-0. Vaclav Cerny maakte zijn rentree en viel om meerdere redenen op.

17 september 2018 - 21:50
jongcar-1
Cerny was een halfuur overal. Toen was de pijp leeg. © Pro Shots

Als er een avond was geweest waarop Jong Ajax de dubbele cijfers had kunnen halen, dan was het misschien wel deze maandag. De ene na de andere grote kans werd bij elkaar gevoetbald, al vanaf de eerste minuut. Het leek de eerste tien minuten wel een schiettent, maar altijd prijs gold even niet.

Keeper Stijn van Gassel verdedigde zijn doel met verve en was de enige Helmonder die een mooi cijfer verdiende voor zijn prestatie. Maar zelfs van Gassel was kansloos op een kopbal van Dani de Wit, uit een mooie, gelepelde voorzet van Dennis Johnsen. Diezelfde De Wit werd na rust opnieuw mooi vrijgespeeld en weer was het raak, dit keer met de voet.

Van Gassel toonde nogmaals zijn goede kant door een strafschop te keren. De bal werd niet goed genoeg ingeschoten door spits Danilo Pereira, die verder heel leuke dingen liet zien. De Braziliaan toonde zich balvast en kon ook met de rug naar de goal voetballen. Dit is des te interessanter als je bedenkt dat Kasper Dolberg zijn rentree opnieuw moest uitstellen.

https://twitter.com/thomasrijsman/status/1041755404798238724

Cerny keerde na elf maanden blessureleed wel terug. Het leek alsof er slechts een aan/uitknop op de Tsjech zat, want hij ging vanaf de aftrap in de hoogste versnelling over het veld. Dit had binnen de kortste keren een assist kunnen opleveren en hij stichtte meer doelgevaar, maar Cerny's optreden van 45 minuten wordt om een geheel andere reden onthouden.

De hyperactieve Cerny was erop gebrand om balverlies te herstellen, maar ging halverwege de eerste helft om onduidelijke redenen vol op het been van Dean Koolhof staan. De bal was een stukkie weg toen hij zijn been op het onderstel van Koolhof plantte, wat het alleen maar onbegrijpelijker maakt.

De scheidsrechter floot na enig aarzelen alsnog. Hij schatte het moment niet op juiste waarde, maar voelde zich toch genoodzaakt om te fluiten toen Koolhof bleef liggen. De grensrechter had er goed uitzicht op, al ontging het moment hem volledig. Het fluit na enige aarzeling lijkt goed nieuws voor Cerny, die dan niet meer op basis van televisiebeelden geschorst kan worden.

Dat is maar goed ook, anders had hij weer een maandje moeten toekijken. Met een beetje geluk is Cerny er nu gewoon bij als Jong Ajax het vrijdag opneemt tegen Go Ahead Eagles, dat de tweede plaats inneemt. Hopelijk toont Cerny zich in De Adelaarshorst iets minder druistig en kan hij met meer speelminuten toewerken naar zijn terugkeer in de hoofdmacht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >