Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ouzounidis hoopt met zijn AEK te verrassen tegen Ajax

AEK-trainer Marinos Ouzounidis moet wegens schorsingen flink puzzelen om een aardige opstelling binnen de lijnen te brengen. Toch ziet de oefenmeester zwakke punten bij zijn Amsterdamse opponent.

19 september 2018 - 09:56
AEK-1200
Ouzounidis moet puzzelen, maar wil verrassen. © Pro Shots

De Griekse landskampioen kampt met de nodige schorsingen, opgelopen in play-offs tegen Vidi FC. Ouzounidis mist daardoor liefst drie spelers: Anastasios Bakasetas, Hélder Lopes en Marko Livaja. Bovendien kan hij ook nog geen beroep doen op de geblesseerde aanvaller Lucas Boye.

Tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd keek de trainer vooral naar de mogelijkheden die hij ziet om Ajax pijn te doen. “Ajax is een team dat goed aan de bal is, maar ook een ploeg met zwakke punten. Ze hebben een speelstijl die kansen biedt voor ons om dreigend te worden in de aanval.”

Juist aanvallend mist de trainer dus nogal wat spelers, maar de Ouzounidis is van mening dat zijn ploeg in de Arena niet louter kan gaan verdedigen. “Je moet ook rekening houden met de tegenstander. Als we een goed resultaat willen boeken, dan moeten we de kansen benutten en de hele wedstrijd geconcentreerd spelen.”

Het wordt hoe dan ook een spannend avondje en AEK Athene lijkt goed te hebben nagedacht over hoe Ajax te bestrijden. “We hebben iets in ons hoofd en hebben dat ook met de spelers besproken,” aldus de trainer die mogelijk met een verrassende opstelling op de proppen komt.

Volgens Griekse media zou het zomaar kunnen zijn dat de Grieken woensdag in een 3-5-2-formatie aantreden. Het zou de eerste keer dit seizoen zijn dat AEK met drie stoppers speelt en dat is meer verdedigend dan normaal gesproken. Gezien schorsingen en blessures misschien ook niet zo gek.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >