Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nederlands elftal geniet in Parijs maar kort van gelijkmaker

Het Nederlands elftal heeft zijn eerste wedstrijd in de Nations League verloren. Frankrijk bleek met 2-1 te sterk. Er was sprake van een nipte nederlaag, maar het krachtsverschil was tijdens grote delen van de wedstrijd een stuk groter dan het scorebord vertelde.

09 september 2018 - 22:36
oranjecar
Frankrijk heeft Oranje lange tijd in een soort van houdgreep. © Pro Shots

Het scorebord vertelde zelfs eventjes dat de verhoudingen in evenwicht waren. Kenny Tete deed voor de verandering iets goed en stelde Ryan Babel na 66 minuten in staat om het eerste schot op doel namens Oranje voor zijn rekening te nemen. Dat schot ging nog pardoes binnen ook!

Juist toen het Nederlands elftal in het Stade de France eindelijk met een beetje overtuiging begon te voetballen, sloeg de wereldkampioen toe. Olivier Giroud kroop bij een voorzet knap voor Virgil van Dijk en zijn schot was zo hard dat Jasper Cillessen geen redding meer kon brengen.

Daarmee kreeg de Franse overwinning alsnog gestalte. De thuisploeg was in Parijs voor eigen publiek een beetje in slaap gesukkeld, misschien wel wegens het gebrek aan tegenstand. Slechts Frenkie de Jong durfde in de eerste helft iets te ondernemen, ook al lukten niet al zijn acties.

Het gebrek aan durf werd niet geholpen door een vroege achterstand. Slecht uitverdedigen van Daley Blind en Quincy Promes zorgde voor een snel omschakelmoment, waarna Kylian Mbappe kon afronden. Mbappe kroop weg uit de rug van Blind, die in dat opzicht dubbel in de fout ging.

Het was een klein wondertje dat de verdediging, onder leiding van Matthijs de Ligt, niet meer goals hoefde te incasseren, maar gelukkig trokken de Fransen niet volle bak door. De schade bleef vrij beperkt, al kan Ronald Koeman onmogelijk tevreden terugkijken op een groot deel van de wedstrijd.

Het volgende duel van Oranje in de Nations League is een thuiswedstrijd. De Oranjehemden ontvangen 13 oktober Duitsland in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >