Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Naast Dolberg maakt ook Cerny rentree bij Jong Ajax

Er volgen goede berichten uit de ziekenboeg. Naast Kasper Dolberg maakt ook Vaclav Cerny maandag zijn rentree bij Jong Ajax. Dolberg kampt al sinds de winterstop met allerlei blessures, Cerny lag er zelfs nog langer uit.

17 september 2018 - 11:27
cernycar
Het is bijna een jaar geleden dat Cerny geblesseerd raakte. © Pro Shots

Cerny liep vorig seizoen in een KNVB-bekerwedstrijd tegen De Dijk (1-4) een zware kruisbandblessure op. De Tsjech lag er alles bij elkaar bijna een heel jaar uit, maar kan zich maandag eindelijk weer tussen de lijnen melden.

Ajax doet zo voorzichtig mogelijk met de flankspeler, maar het moment is nu gekomen om toch weer een wedstrijdje te spelen. Dat is uiteraard goed nieuws! Dit wil vast niet direct zeggen dat we Cerny spoedig in het eerste elftal zien, wel is het een nieuwe stap.

Het was al bekend dat Dolberg zich maandag op De Toekomst meldt. Of tegenstander Helmond Sport hier ook blij mee zal zijn, is een tweede. De Helmonders kunnen zich opmaken voor een zware avond, zo lijkt het.

“Ik ben heel blij voor beide jongens, want ze hebben lang niet gespeeld. Vaclav heel lang niet, bij Kasper had het er een paar keer de schijn van dat hij terug zou komen,” aldus Ten Hag op het digitale thuis van de club.

“Het is ontzettend goed voor beide spelers dat ze gaan terugkeren, maar dit geldt ook voor het team. Na alle teleurstelling en frustraties gaan ze nu echt een vervolgstap in hun herstel zetten. Hier kijken ze echt naar uit! Ze hebben de ervaring van een echte wedstrijd spelen ook nodig,” vervolgt de trainer.

Als Jong Ajax wint, verkleint het de achterstand op de koppositie naar drie punten. Voor Daley Sinkgraven en Joël Veltman is het helaas nog te vroeg om over speelminuten te praten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >