Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui opgelucht na keuze voor Marokko

In de voorbereiding van de Champions League zijn de keuzes van een verdediger lastig genoeg. Noussair Mazraoui had ook buiten het veld te dealen met een dilemma: voor welk land wilde hij zijn interlands spelen? Na een hoop nadenken koos hij deze week voor Marokko.

01 september 2018 - 15:15
UsershyraProjectsajax_dataimagesfdd86df11a497e7f8fe08084233e2249_normal
Fijn voor Noussair; gelukkig voor ons wordt de Afrika Cup niet meer in de winter gespeeld. © Pro Shots

Een last viel van zijn schouders, zo blijkt uit een gesprekje tussen Mazraoui en de NOS. “Ik hoef niet meer na te denken en te twijfelen. En ik hoef niet meer alle adviezen aan te horen.”

Dat hij in verschillende jeugdselecties van Marokko speelde, maakte voor de moeilijkheidsgraad van de keuze weinig uit. “Het is niet zo makkelijk. Het is niet omdat ik voor Marokko kies, dat ik Nederland haat. Als iemand een pistool tegen mijn hoofd zet en mij moet laten kiezen, zeg ik Marokko.”

Hoewel de beeldspraak nogal drastisch is, is het idee duidelijk. Het was niet gemakkelijk. Zeker nadat Ronald Koeman de vleugelverdediger naar Zeist riep. “Dat was zeker een moment van twijfel, terwijl ik altijd dacht dat ik het gewoon wist.”

De rol van Hakim Ziyech in dit proces is marginaal, zo zegt Mazraoui desgevraagd. “Misschien speelde hij onbewust een rol, omdat hij als eerste van een hoop voetballers koos voor Marokko. Maar hij heeft mij een vrije keuze laten maken hoor. Ik heb gekozen met hart, gevoel en verstand.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >