Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Koeman onder indruk van eerste minuten, Frenkie zelf niet

De interlandloopbaan van Frenkie de Jong is amper een helftje oud of hij wordt al gezien als redder van de voetbalnatie. Frenkie mocht tegen Peru (2-1) eindelijk debuteren en maakte direct indruk, onder meer door een doelpunt voor te bereiden.

07 september 2018 - 10:13
frenkiecar
Ook Peru maakt kennis met de balkunsten van Frenkie. © Pro Shots

Het was de bedoeling dat Frenkie allang een haasje op zak had, maar terwijl Ronald Koeman begin dit kalenderjaar een uitnodiging voorbereidde, raakte hij flink geblesseerd en werd het hele feest uitgesteld.

Achteraf valt alles wellicht op z’n plek: Frenkie debuteerde op de avond waarop Wesley Sneijder afzwaaide. De 21-jarige speler van Ajax eiste direct alle ballen op, bereidde een doelpunt voor en deed binnen de lijnen precies wat je van hem mag verwachten.

“Het is eigenlijk heel knap als je op dit podium debuteert en precies hetzelfde doet als bij Ajax,” merkt Koeman op in gesprek met de NOS. “Er zit heel veel toekomst in Frenkie. Op een gegeven moment hou je hem niet meer tegen.”

'Het zou raar zijn als ik bij Oranje heel anders ga voetballen dan bij Ajax'

Voor Frenkie zelf was het eigenlijk allemaal de normaalste zaak van de wereld, behalve dat hij dit keer in een oranje shirt voetbalde en niet in het rood-wit van Ajax. “Ik ben geselecteerd vanwege mijn spel bij Ajax, dan zou het raar zijn als ik bij Oranje heel anders ga voetballen,” reageert hij tegenover De Telegraaf.

Het deed Frenkie deugd om tenminste nog een kwartiertje met Wesley Sneijder op het middenveld te staan. “Als kleine jongen zat ik voor de televisie tijdens de toernooien waarop hij al belangrijk was. Dit was een hele eer!”

De grote vraag is nu of Frenkie zondag tegen Frankrijk zelfs in de basis mag beginnen. “Zij hebben topspelers in huis, maar wij ook. Als we in Parijs durven te voetballen, zoals Nederland altijd heeft gedaan, kunnen we van iedereen winnen.”

De ontmoeting tussen Frankrijk en het Nederlands elftal is er trouwens eentje in het kader van de Nations League, een nieuwe landencompetitie.

https://twitter.com/OptaJohan/status/1037809179623411712?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Foptajohan

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >