Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax met Dolberg onderuit tegen Go Ahead Eagles

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles verloren. In Deventer werd het 2-1 voor de Eagles. De van een blessure teruggekeerde Kasper Dolberg speelde een helft mee.

22 september 2018 - 10:19
Copyright-ProShots-2480270-e1537604282152
Ook Dolberg kon de beloften niet helpen aan een overwinning. © Pro Shots

Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Jaroslav Navrátil passeerde Sven Botman en gaf strak voor, waardoor Richard van der Venne alleen nog maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten.

Kort na de openingstreffer werd de wedstrijd in De Adelaarshorst tijdelijk stilgelegd door het noodweer. Na een korte onderbreking kon er weer worden gevoetbald en gingen de Jong Ajacieden op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel in de 34e minuut, toen Mitchel Bakker goed doorzette en de bal op het hoofd van Dani de Wit lepelde. De captain van de beloften kopte vervolgens knap raak.

Dolberg keerde na rust niet meer terug op het veld. De Deen die lang kampte met een buikwandblessure werd vervangen door Danilo Pereira. Dolberg had trouwens niet veel in te brengen en kwam nauwelijks in het spel voor.

Jong Ajax kreeg kort na rust nog de kans op de voorsprong, maar Che Nunnely verzuimde om van dichtbij af te maken. Thomas Verheydt volleerde vervolgens de winnende treffer voor Kowet binnen.

Jong Ajax ziet door het verlies in Deventer de koppositie steeds verder uit zicht raken. De mannen van Michael Reiziger staan nu op een gedeelde achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie en hebben vijf punten achterstand op de koploper. De volgende wedstrijd is op vrijdag 28 september, als Jong Ajax thuis FC Eindhoven ontvangt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >