Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar raadt door VAR aan te wachten met juichen

Een beetje vaag was het wel: de Ajacieden stonden al klaar voor de aftrap toen het eerste doelpunt alsnog werd afgekeurd. Zo werd er niet afgetrapt, maar kreeg FC Groningen een doeltrap. Klaas Jan Huntelaar had al zo'n voorgevoel dat het doelpunt niet geteld zou worden.

16 september 2018 - 10:20
kjhcar
De oplettende kijker spot dat Huntelaar hier inderdaad juicht na de 2-0. © Pro Shots

Nicolas Tagliafico gleed de bal tegen de touwen, maar deed dit nipt vanuit buitenspelpositie. Het scheelde een haartje en de grensrechter kon het nooit zien. Helaas was de VAR onverbiddelijk: buitenspel is buitenspel, dus geen doelpunt.

Het zorgde voor wat verwarring in het stadion. Groningen protesteerde niet, Tagliafico vierde zijn treffer en de spelers van Ajax stonden alweer op hun eigen helft. “Als het zo is, dan is het zo. En dan is het eerlijk,” stelt Huntelaar tegenover Ajax Life.

“Buitenspel is buitenspel, dus dan moet een doelpunt niet tellen. De arbitrage checkt het altijd, bij een doelpunt of een rode kaart,” stipt de spits ook nog maar eens aan. Dat is bekend, maar moet er niet iets aangegeven worden zodat iedereen in het stadion weet dat er twijfels zijn?

'Buitenspel is buitenspel, dan moet een doelpunt niet tellen'

“Vanaf nu moeten de supporters er vanuit gaan dat ieder doelpunt wordt teruggekeken en gecheckt. En dan kan een treffer dus ook afgekeurd worden,” stelt 'The Hunter' die in tegenstelling tot de supporters al direct twijfels had. “We stonden al klaar om af te trappen, maar zeiden ook tegen elkaar: was het geen buitenspel?”

Ajax kwam een paar minuten later alsnog op voorsprong, dankzij Huntelaar. Hij eiste een strafschop op en stuurde de doelman van Groningen de verkeerde hoek in. Het was in zekere zin opvallend dat de nummer negen die bal mocht trappen, omdat Dusan Tadic lange tijd bovenaan de lijst stond.

Tadic miste echter een penalty in de return tegen Dinamo Kiev en hetzelfde overkwam hem in het shirt van Servië. “Ik was er vrij zeker van dat ik zou scoren, dat zei ik ook tegen Dusan. We stonden allebei op de lijst en moesten het in goed overleg bekijken. Wij hadden het er eventjes over en toen kon ik 'm nemen.”

Dankzij nog een treffer van Huntelaar en een doelpunt van Tadic werd het 3-0.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >