Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie ziet niets in vergelijking met Sneijder

Het zijn mooie weken voor Frenkie de Jong. Hij weerstond de lokroep uit Barcelona, plaatste zich met Ajax voor de Champions League, werd opgeroepen voor Oranje en oogstte veel lovende kritieken. Frenkie zelf was natuurlijk blij met zijn uitverkiezing, maar bleef desgevraagd ook nuchter. “Het was geen grote verrassing, maar daarom niet minder mooi.”

01 september 2018 - 14:41
UsershyraProjectsajax_dataimagesaa7aeff3db38b411820152b73ac827d3_normal
Frenkie de Jong, hier nog in Jong. © Pro Shots

Dat het voor de middenvelder niet als een donderslag bij heldere hemel kwam is geen kwestie van arrogantie, maar van goed luisteren naar Ronald Koeman. “De Bondscoach had al door laten schemeren dat wanneer ik niet geblesseerd was geweest, ik al een keer eerder was opgeroepen.”

Voor de camera van FOX Sports omschrijft De Jong desgevraagd zijn reactie direct na het ontvangen van het nieuws. “Ik zal al bij de voorselectie, dus dan hou je er rekening mee. Als het dan definitief is, word je er alsnog vrolijk van hoor. Ik kreeg een appje van iemand die het al eerder had gezien, zit zelf natuurlijk niet de hele dag op mijn telefoon haha.”

Zodoende mag De Jong hopen op zijn debuut in het Nederlands elftal, waar de selectie in actie komt tegen Peru (afscheidswedstrijd Wesley Sneijder) en Frankrijk (in het kader van de Nations League). Dat De Jong Sneijder zou kunnen aflossen in de eerste wedstrijd zegt hem echter niets. “Heb ik meerdere mensen over gehoord, maar ik zit nog lang niet aan zijn niveau. Wil mezelf echt niet vergelijken met Sneijder. Hoop gewoon dat ik mijn debuut mag maken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >