Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Te Werve - Ajax

Het zijn drukke weken voor Ajax, waarin de wedstrijden elkaar snel opvolgen. Inmiddels zijn we aanbeland in een weekje met bekervoetbal. De ploeg van Erik ten Hag reist woensdag af richting sportpark Duinwetering voor het bekertreffen met tweedeklasser Te Werve. Hieronder drie zaken die aardig zijn om mee te pakken.

26 september 2018 - 09:16
werve-1200
Ze zullen in Noordwijk ook wel broodjes kroket hebben, toch? © De Brouwer

Hoofdcoach Huib van Oostrom ligt niet wakker van Ajax
Voor Te Werve is de ontmoeting met Ajax natuurlijk best speciaal. Voor hoofdtrainer Huib van Oostrom is het de grootste wedstrijd uit zijn trainersloopbaan. Maar wie denkt dat de coach van de Rijswijkers zenuwachtig wordt van Ajax, die zit mis. Tegenover Omroep West laat de trainer weten dat hij geen zenuwen kent. “Het is niet arrogant, maar Ajax is gewoon een wedstrijd. Onze focus ligt op promoveren naar de eerste klasse. Ajax is voor ons een kers op de taart.”

Eerder gaf Van Oostrom al bij Fox Sports aan dat zijn spelers niet bang zijn voor Ajax. “We hebben veel Haagse jongens met Haagse bluf. Wij gaan proberen met bluf te spelen en willen de eerste vijf minuten ons eigen aanvallende spel spelen. We gaan ze proberen te overrompelen. Daarna moeten we slim spelen.” Toch geeft de trainer eerlijk toe dat hij op de wedstrijddag misschien wel even denkt “nu gaat het echt gebeuren.”

Lamprou keept tegen Te Werve, maar is niet de vaste bekerkeeper
Kostas Lamprou is woensdag de man onder de lat bij Ajax. De Griekse goalie krijgt speeltijd van Erik ten Hag, al liet de trainer eerder al weten dat hij niet kiest voor een vaste bekerkeeper. “Voor mij is het gewoon lekker dat ik een wedstrijdje mag keepen,” stelt Lamprou tevreden bij Ajax TV. De keeper weet goed dat hij niet elke bekerwedstrijd het doel zal verdedigen. “Voor mij maakt dat niet zo veel uit. Ik doe gewoon mijn ding. Ik denk dat als ik een dag of twee dagen voor de wedstrijd hoor dat ik moet spelen, dat dat meer dan genoeg is. Ik hoef niet te weten dat ik alles mag keepen.”

De doelman kijkt sowieso uit naar het bekertreffen met tweedeklasser uit Rijswijk. “Met alle respect, maar we moeten gewoon van ze winnen. Niet alleen omdat het een amateurclub is, maar ook omdat we als Ajax alles willen winnen. Het is belangrijk dat wij ver komen in de beker. Dat is goed voor ons en goed voor de club. We moeten zo veel mogelijk prijzen pakken.”

Voor spelers Te Werve is spelen tegen Ajax een droom die uitkomt
Voor de selectie van Te Werve is het woensdag een spannende dag. Langzaam tikt de klok richting 20.45 uur, het moment waarop de wedstrijd tegen Ajax begint. Voor veel spelers van de Rijswijkse vereniging is het een mooie dag. “Om dit als kleine, hechte club mee te maken, is onbeschrijflijk,” laat spits Jaël Paas weten in gesprek met Ajax Showtime. “Dit is voor veel spelers een droom die uitkomt. In persoonlijk opzicht is dit natuurlijk een geweldige belevenis. We spelen tegen een club met de rijkste geschiedenis van Nederland,” aldus de aanvaller die zich graag had willen meten met Matthijs de Ligt. “Nu hoop ik op Frenkie de Jong, de man van tachtig miljoen euro. Dat is mooi om als graadmeter te nemen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >