Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - FC Groningen

De interlandperiode is voorbij en dus kunnen we ons eindelijk weer focussen op het competitievoetbal. Ajax trapt vanavond om 20.45 uur af in de eigen Johan Cruijff Arena tegen FC Groningen. Het duel met de noorderlingen vormt het startschot voor een drukke fase in het seizoen. Daarom drie dingen die je moet weten over Ajax – FC Groningen.

15 september 2018 - 13:17
Copyright-ProShots-1677414
Vorig seizoen won Ajax eenvoudig met 3-1. © Pro Shots

Wedstrijd gaat ondanks politiestakingen gewoon door
Er was een flinke tijd onduidelijkheid over het wel of niet doorgaan van de wedstrijd. Dit had alles te maken met de geplande politiestakingen. Er werd gevreesd dat het betaald voetbal hier slachtoffer van zou worden, maar gelukkig hebben de politiebonden een akkoord over een nieuwe cao bereikt waardoor de stakingen van de baan zijn.

Er kan vanavond dus gewoon onbezorgd worden gevoetbald!

Danny Buijs denkt het recept te hebben om resultaat te halen
De mannen van Danny Buijs reizen met vertrouwen af naar Amsterdam. De trainer van Groningen stelt tegenover RTV-Noord dat de spelers in zichzelf moeten geloven. “Je moet er wel naar toe gaan met het gevoel dat je er iets kan halen. Als je op voorhand al denkt dat het niks gaat worden, dan weet je zeker dat het ook niks wordt.”

De spelers van Groningen zijn niet gek en weten dat Ajax-uit niet de makkelijkste opgave is. Buijs heeft echter wel een oplossing om zijn spelers te motiveren. “Je moet schijt hebben aan heel de wereld. Kom maar op met die wedstrijd.”

Slecht gevuld uitvak
We hoeven vanavond geen gevuld uitvak te verwachten. De supporters van Groningen mogen met compleet vrij vervoer afreizen naar Amsterdam en normaal gesproken vliegen de kaartjes dan over de toonbank.

In het geval van Groningen blijkt dat wel anders. Volgens de club hebben inmiddels zo’n 150 supporters een ticket aangeschaft. De meeste supporters laten de wedstrijd waarschijnlijk aan zich voorbijgaan in verband met de lange onzekerheid die er was over het wel of niet doorgaan van het duel.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >