Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Auto doelman Fortuna zit spelersbus Ajax in de weg

Er werd vroeger nog wel eens omgeroepen dat iemands vrouw aan het bevallen was, tegenwoordig hoor je de speaker zo nu en dan slechts nog omroepen dat er een auto in de weg staat. Ook tijdens Fortuna Sittard - Ajax (0-2) stond een auto in de weg. En wel die van doelman Alexei Koselev.

30 september 2018 - 13:33
autocar
Koselev baalt, maar kon tenminste wel in de auto naar huis. © Pro Shots

Het duel tussen Fortuna en Ajax wordt waarschijnlijk door velen snel vergeten – zo'n spannende zaterdagavond was het ook niet – maar er deed zich zo halverwege de tweede helft toch een apart moment voor. De speaker vertelde dat er een Mini in de weg stond.

Als die auto niet snel zou worden weggehaald, dreigde wegslepen. De boodschap werd zelfs een keertje herhaald, maar er snelde niemand de tribune af richting parkeerterrein. Er werd toen aan de boodschap toegevoegd dat de betreffende auto de spelersbus van Ajax in de weg stond. Lachen, natuurlijk.

Je kunt je afvragen waarom de spelersbus van Ajax tijdens de wedstrijd een stukje moet rijden. Nou, de spelers worden gedropt bij de hoofdingang en daar later ook weer opgepikt. Tijdens de wedstrijd staat de spelersbus vaak in de buurt van de supportersbussen, zodat die goed in de gaten kan worden gehouden.

Er wordt rondom het Fortuna Sittard Stadion ook nog eens flink verbouwd, waardoor de wegen vrij smal waren en zelfs een Mini Cooper dus hinderlijk in de weg kon staan. Uiteindelijk viel bij de thuisclub het kwartje en werd de auto gelinkt aan keeper Koselev.

De doelman kon de auto natuurlijk niet zelf verplaatsen – al speelde Ajax zijn counters zo slecht uit dat hij amper in actie hoefde te komen, maar toch – maar vrij snel was een alternatieve oplossing verzonnen en kon de chauffeur van de spelersbus van Ajax klaar gaan staan om zijn passagiers op te pikken.

https://twitter.com/RoelWiche/status/1046142442167259136

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >