Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen zegeviert nu wel kort na Europese wedstrijd

Het is Ajax Vrouwen dit keer wel gelukt om een competitieduel kort na een Europees avondje in winst om te zetten. De ploeg van Benno Nihom was met 2-0 te sterk voor VV Alkmaar en houdt daardoor aansluiting met de koplopers.

30 september 2018 - 18:24
vrouwencar-2
Drie belangrijke treffers van Lewerissa in een paar dagen tijd. © Pro Shots

Het lukte Ajax Vrouwen woensdag om zich onder de beste zestien ploegen van Europa te scharen – er werd met 1-2 gewonnen van Sparta Praag – maar het lukte vorige keer tegen ADO Den Haag (2-2) niet om daarna 'gewoon' drie punten te pakken in de nationale competitie. Wat dat betreft was dit een beter weekeinde.

De start was meer dan prima, aangezien Ellen Jansen binnen vijf minuten raak kopte. Jansen werd hiertoe in staat gesteld door Marjolein van den Bighelaar, die een groot deel van het voorbereidende werk voor haar rekening nam. De bal vanaf rechts kon vrij eenvoudig worden binnen gekopt.

Ook Eshly Bakker kopte in de openingsfase bijna raak, maar het was toch echt wachten tot de tweede helft voordat de beslissing viel. Al moest keepster Lize Kop tussendoor wel in actie komen om een afstandsschot onschadelijk te maken.

Welke aspiraties VV Alkmaar ook nog had, het lukte niet om die kracht bij te zetten. Een grote kans oog in oog met keepster Kop werd gemist en daarna moest de verdediging het antwoord schuldig blijven toen invalster Vanity Lewerissa werd vrijgespeeld. Scoren was voor Lewerissa een koud kunstje.

De treffer van Lewerissa tien minuten voor tijd betekende de beslissing en een verdiende zege voor Ajax Vrouwen, dat in de eerste vier wedstrijden acht punten verzamelde. De kampioen staat tweede, een puntje achter koploper PSV. Excelsior/Barendrecht of sc Heerenveen staat op basis van verliespunten overigens gelijk met de Eindhovenaren.

Toeval of niet, Heerenveen is vrijdag 12 oktober de volgende tegenstander van Ajax Vrouwen. Maar ook maandag wordt een spannende dag. Dan leert de ploeg zijn tegenstander kennen in de tweede ronde van de Champions League.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >