Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Winnaar Ajax - Standard mag in play-offs naar Kiev of Praag

We gaan weer een beetje vooruitkijken omdat het moet. De winnaar van Ajax - Standard Luik weet namelijk al welke opponent de laatste horde wordt richting de groepsfase van de Champions League. Het wordt Dinamo Kiev of Slavia Praag.

06 augustus 2018 - 12:18
UsershyraDesktopajax_dataimages4f43f339d8d5099e9379cfde0b378248_normal
De laatste keer won Ajax in de voorronde van Dinamo Kiev. © Pro Shots

De voorronde is met drie dubbele ontmoetingen zo’n drukke bedoening dat de Uefa een beetje vooruit moet werken. Dat is maandag gebeurd. De loting voor de play-offs vond plaats, met als resultaat dat Ajax of Standard het opneemt tegen Dinamo Kiev of Slavia Praag.

Als het Ajax lukt om de Belgen te elimineren, volgt eerst een thuiswedstrijd. De eerste wedstrijd staat gepland voor 22 augustus, de return volgt 28 augustus. Een blik op de loting leert dat Ajax absoluut niet mag klagen over het te volgen pad richting CL.

Zware tegenstanders als Benfica, Fenerbahçe en Spartak Moskou werden en worden stuk voor stuk ontlopen. Het hielp hierbij een handje dat de Uefa clubs uit Rusland en Oekraine niet tegen elkaar wil laten spelen, waardoor de loting al was bepaald.

Zoals gezegd staat of valt het spelen van de play-offs met het resultaat tegen Standard. Als Ajax wint, wacht een tripje naar Oekraïne of Tsjechië. Als Ajax wordt uitgeschakeld door de Belgen, komt het terecht in het vangnet van de Europa League.

Dankzij de dubbele overwinning op Sturm Graz (2-0 en 1-3) is het spelen van een Europese groepsfase sowieso een feit. En dat is natuurlijk hartstikke fijn!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >